Jan-Hein Schouten volgt MaartendeGruijterop als voorzitterFC Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2016 | Gewijzigd op: 08-11-2016
Jan-Hein Schouten volgt Maarten de Gruijter op als voorzitter Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. Na drieeneenhalf jaar houdt -wat hij noemt -de crisismanager het voor gezien bij FC Den Bosch. De 41-jarige directeur van de beleggingsmaatschappij Boers en De Gruyter in Amsterdam had betere verwachtingen, zo meldt hij in het Brabants Dagblad [dd. 8-11-2016]. Daarmee duidt hij op een eventuele nieuwbouw aan het stadion, maar bovenal de club te leiden naar hogere regionen. 
De Gruijter wordt opgevolgd  door de 45-jarige telg uit het Zaltbommelse bedrijf Schouten-Nelissen*:  Jan-Hein Schouten. Dat bedrijf is ook een van de sponsors van FC Den Bosch. Voor Jan-Hein, die al lid was van de RvC, is het een nieuwe stap in zijn leven. Jan -Hein is directeur van Digital United, mede sponsor van FC Den Bosch.

Voor Maarten de Gruijter was het genoeg geweest. Bij zijn besluit heeft mede gespeeld de zakelijke omstandigheden [de groei van Boers & De Gruyter] en de gezinsituatie, aldus vertelt de aftredende voorzitter, die ook nog eens, via de door hem opgerichte stichting, een groot voorvechter is van Diabetesonderzoek.

*De vader van Jan-Hein, Jan Schouten, is de oprichter van Schouten & Nelissen. Jan Schouten was  van 1995-1999 voorzitter van FC Den Bosch en werd na zijn aftreden benoemd tot ere-voorzitter.Maarten de Gruijter vertrekt bij
FC Den Bosch als voorzitter RvC.

foto © paul kriele, 4 november 2013.
Jan-Hein Schouten is de nieuwe voorzitter
van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch
.