Bert Wernke nieuwe algemeen directeur FC Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2017 | Gewijzigd op: 19-01-2017
Bert Wernke is aangesteld als nieuwe algemeen directeur van FC Den Bosch. Met zijn benoeming vult de Raad van Commissarissen de vacature in die is ontstaan sinds het vertrek van Edward van Wonderen. Wernke gaat per 1 februari 2017  aan de slag bij de Bossche club. 
Bert Wernke is directeur/ eigenaar van Lanx management bv en voorheen van directeurschappen bekleed bij GOM Rijnmond,  Facilicom Services Group  dat de schoonmaakgroep Nederrijn in Duiven overnam. Daar was Wernke vanaf maart 2016 eigenaar/directeur, maar verkocht er intussen zijn aandelen.
Wernke was ook voorzitter van de amateurclub NIVO Sparta in Zaltbommel.
 
 
Voorzitter van de Raad van Commissarissen Jan-Hein Schouten is verheugd met het aantreden van Bert Wernke als algemeen directeur: “Bert is een zeer ervaren ondernemer met een groot zakelijk en sociaal netwerk. Hij heeft diverse directiefuncties bekleed en jarenlang op succesvolle wijze grote nationale en internationale bedrijven aangestuurd en gerund. 
Bert past met zijn ervaring en karakter uitstekend in het profiel om deze koers een succesvol vervolg te geven. We hebben met hem iemand aangesteld die daadkrachtig is, resultaat gericht werkt en in staat is om rust en groei te creëren op financieel, commercieel en organisatorisch vlak.' 
 
  Bert Wernke de nieuwe algemeen directeur bij FC Den Bosch
Bert Wernke kijkt er naar uit om voor FC Den Bosch aan de slag te gaan: “Het is een fantastische club met potentie. Na de verkoop van mijn bedrijf heb ik me uitgebreid georiënteerd op mijn toekomst. Ik was vereerd toen FC Den Bosch me benaderde voor de functie van algemeen directeur.
De visie en plannen van FC Den Bosch spreken me erg aan en geven me veel energie om aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat we het ‘wij-gevoel’ laten terugkeren bij FC Den Bosch, maar om dat te kunnen bewerkstelligen moeten we eerst zorgen voor rust en vertrouwen binnen en buiten de club.

Ik zie het als een mooie kans om mijn passie voor voetbal te combineren met de ervaringen die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven, als sponsor in het betaald voetbal en als voorzitter van N.I.V.O.-Sparta.” 
 
 

Theo Teelen, die tot op heden de functie van interim statutair directeur bekleedde, zal per 1 februari weer werkzaam zijn als manager algemene zaken. 


Terug naar boven