Geen uitstel proces van Jordania tegen FC Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2021 | Gewijzigd op: 17-02-2021

De eerder als financier bekend staande Georgiër Kakhi Jordania krijgt geen uitstel voor het houden van een proces tegen FC Den Bosch.

De rijke Georgiër Kakhi Jordania die in 2018 bekendheid kreeg als geldschieter van FC Den Bosch, zit weer klem. Toen liep zijn plannen over overname van de Bossche club  faliekant verkeerd af. Het was volgens de licentiecommissie van de KNVB niet duidelijk waar Jordania zijn geld vandaan had. Zodoende kon deze financier de Bossche club niet overnemen. Hierdoor ontstond er ruzie doordat FC Den Bosch zonder Jordania’s toestemming, alvast twee miljoen investeerde, onder meer in nieuwe spelers. Maar de club stelt dat zij nog geld van de Georgiër te goed heeft. Het liep uit op een proces dat op 9 maart 2021 zal dienen.  Maar waarvoor Jordania eerst uitstel had gevraagd vanwege de coronacrisis. Dat verzoek werd hem niet toegewezen. 

Bericht van 30 maart 2019: Georgiër Jordania wordt geen eigenaar van  FC Den Bosch.
Voor de KNVB mag Kaklhi Jordania niet FC Den Bosch overnemen. Dat besluit komt - juist door de vertraging-hard aan bij de Bossche Eerste divisieclub.  De Georgiër heeft intussen al miljoenen in de Bossche voetbalclub geïnvesteerd  als vooruitloop om  99,6 % van de aandelen van FC Den Bosch te kopen. Er was in juli vorig jaar  al een voorlopige koopovereenkomst gesloten. Maar..
Dit besluit was al vrijdagavond beken, maar  door de wedstrijd tegen FC Twente werd die bekendmaking uitgesteld tot zaterdagmorgen 30 maart 2019.  Het besluit leidt voor FC Den Bosch tot een grote bedrijfschade omdat  alle processen werden stilgelegd en dan speelt ook de uiterste datum van 1 april  2019 om aflopende contracten op te zeggen.
De reden dat de goedkeuring niet wordt verstrekt heeft de KNVB  niet bekend gemaakt. FC Den Bosch had moeten aangeven dat met die overname geen illegaal verkregen gelden gemoeid zijn.  Wat niets zegt  dat Jordania illegale inkomsten gebruikt of  zal gebruiken.