Voorzitter Schouten FC Den Bosch / anti racismeactie supporters

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2019 | Gewijzigd op: 23-11-2019

Een mooier beeld van verbroedering is  niet te maken./  foto ©henk van esch, 22 november2019.

Supporters van FC Den Bosch kwamen vrijdagavond 22 november 2019 in de wedstrijd  tegen Almere City in actie. Zie foto's.
 

Voorzitter Jan Hein Schouten van FC Den Bosch gaat door het stof en vraagt om hulp.

In een open brief heeft de voorzitter van FC Den Bosch, Jan Hein Schouten, donderdag  21 november 2019 de maatschappij om hulp gevraagd na het racisme-incident van zondag 17 november 2019. In die wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior klonken er vanuit de M-side tribune discriminerend kreten richting Excelsiorspeler Ahmad Mendes Moreira. Een incident maar met zulke onthutsende reacties. De Bossche club kreeg de hele wereld over zich heen.
Er volgt een onderzoek, maar de club zit met de gebakken peren. Schouten trekt het boetekleed aan, maar vraagt ook om hulp hoe hier uit te komen voordat de club aan dit gedoe ten onder gaat. Schouten: ’Bij voetbal komen nu eenmaal mensen voor die willen kwetsen. Maar racisme moet de wereld uit. Geef ons kans om ons opnieuw te profileren. Dat kunnen we niet alleen,’ zegt Schouten en gebruikt daarbij het begrip ‘Verbinden’.

Impressie wedstrijd f FC Den Bosch in Almere
 
....
De reactie van de FC Den Bosch supporters
in de wedstrijd in Almere op vrijdagavond 22 november 2019.


-Hieronder [eerste foto]: Nr. 10 Paco van Moorsel, de kopper van deze bal.
 
-Hieronder [tweede foto]: De spelers 20: Ruben Rodriques, 17 Oussama Bouyaghlafen en 6 Jens van Son die het eerste doelpunt maakte.


Hiworendser
foto's © henk van esch, 22 november 2019.
....
....
 
De supporters hadden spandoeken meegebracht met 'Samen tegen Racisme'. Hieronder: Jens van Son, die het eerste doelpunt scoorde.

foto's © henk van esch, 22 november 2019.


Terug naar boven