Coronavirus FC Den Bosch doet mee aan TV-Kameraden

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-04-2020 | Gewijzigd op: 03-04-2020
 

Spelers van FC Den Bosch gaan meewerken aan TV-Kameraden. Dat is een stichting die bijv. sporters in kontakt brengt met 65-plussers. De Bossche voetbalclub steunt de stichting ook met een bijdrage uit de ‘spelerspot’.

Stichting Kameraden koppelt 65 plussers aan jongeren tussen de 20 en 25 om samen dingen te gaan ondernemen. Vanwege de coronacrisis is dat nu niet mogelijk en raken veel ouderen nog meer gescheiden van hun sociale contacten. 
De bedoeling is dat de deelnemers bijvoorbeeld naar hetzelfde tv-programma, film of documentaire kijken. Daarna kan er dan via de telefoon of videobellen samen over worden nagepraat. En zo ontstaat er volgens de initiatiefnemers een nieuwe vorm van sociaal contact.


'Mensen opvrolijken' De spelers van FC Den Bosch leveren een financiële bijdrage aan het project en een aantal van hen gaat ook echt meedoen als ‘TV-Kameraad’. Aanvoerder Danny Verbeek “Er gingen via Stichting Kameraden al jongeren en ouderen samen naar onze voetbalwedstrijden. Die mensen vinden deze ‘voetbaluitjes’ keileuk en kijken er ook echt naar uit. We zijn met z’n allen bezig er het beste van te maken en ons aan te passen aan de huidige situatie en elkaar ook een beetje op te vrolijken.
Wanneer het weer mogelijk is, zien we hen natuurlijk  graag terug in De Vliert'.

Lid worden van Kijk Kameraad:  via Facebook 'Kameraden Den Bosch' en daarnaast ook via info@kameraden.nl of telefonisch via 073-2020979.

Voor berichtgeving vanuit de gemeente klik op corona