Coming oudag: FC Den Bosch: statement voor seksuele diversiteit

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2013 | Gewijzigd op: 08-10-2013
FC Den Bosch is een van de eerste professionele voetbalclubs die een nadrukkelijk statement maakt voor seksuele diversiteit. Dit doet FC Den Bosch door samen met wethouder Jeroen Weyers op vrijdag 11 oktober de regenboogvlag te hijsen op de Coming Outdag.
Programma zie hieronder
De regenboogvlag gaat in top bij FC Den Bosch op de coming outdag ivm het feit dat de club een statement wil maken voor seksuele diversiteit.
 


De gemeente ’s-Hertogenbosch zet zich actief in voor de acceptatie van homoseksualiteit. Hierbij betrekt de gemeente zoveel mogelijk mensen en organisaties, zoals FC Den Bosch.
Jeroen Weyers, wethouder van participatie en diversiteit, legt uit waarom: “Als mensen mij vragen of dit wel nodig is, zeg ik dat veel incidenten laten zien dat we hier nog steeds aandacht aan moeten besteden. Vooral in de sportwereld. Neem bijvoorbeeld de discussie rond de Olympische Spelen.
Het gemeentebestuur is trots dat FC Den Bosch een tegengeluid laat horen. Daarom hijsen we komende vrijdag 11 oktober samen de regenboogvlag.”

Wethouder Jeroen Weyers zal samen met FC Den Bosch-aanvoerder Benjamin van den Broek op vrijdag 11 oktober 2013 om 09.00 uur de vlag hijsen op het voorplein van BrainWash Stadion De Vliert.

Programma
-Vrijdagmorgen 11 oktober 09.00 uur Vlag hijsen bij  stadion Brain Washs/ De Vliert
-Op woendsdag 9 oktober 2013 is er om 20.00uur in de Muzerije de voorsteling 'Geen gezicht'  door Theater AanZet
-Vridjag 11 oktober is in Rosmalen in Perron -3 het evenemen Poder di Amor van Nos Baranka.
-Ook vrijdag is in De Muzerije de eerste Gayswingavond.