FC Den Bosch door PowNed in val gelokt

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-12-2013 | Gewijzigd op: 10-12-2013
In de editie van maandagavond 9 december 2013 had de redactievan PowNed tien ere-divisie voetbalclubs in een Amsterdams hotel uitgenodigd bij twee ‘sjeiks’ uit Dubai. Onderwerp van gesprek was een voorstel tot koop van de club door een Arabische financier. Van de tien aangeschreven teams reageerden er vijf positief, maar er kwamen uiteindelijk maar drie deputaties opdraven, waarvan het Friese Cambuur en twee Brabantse vrijwilligers, te weten van Willem II en van FC Den Bosch een materiaalman. In de hotelkamer stond opname-apparatuur heimelijk opgesteld

>> Zie ook de toelichting/correctie door directeur Fred van der Hoorn op dit  artikel [onderaan].**
 

Behalve over financiering, dat met zwart geld onder tafel te regelen zou worden, waren de onderwerpen van gesprek het gescheiden toelaten van vrouwen, geen alcohol in het stadion en geen homo’s als spelers. Van dat laatste werd door de Bossche woordvoerder, die een goedwillende materiaalman blijkt te zijn geweest, aldus Fred van der Hoorn, gegarandeerd dat die er geen enkele was. Voor een aparte toegang in het stadion van gesluierde ! vrouwen kon worden gezorgd en geen alcohol viel ook te regelen. FC Den Bosch ging in het interview door twee als sjeiks verklede artiesten, die goed Engels spraken, helemaal overstag.
De discriminatie en het gesjoemel straalden van de Bosschenaren af.

Serieus of een joke..?
Er kwam nog veel meer ter sprake. Op alle vragen werd positief gereageerd. Achteraf bleef FC Den Bosch ontkennen dat de ontmoeting door hen serieus was opgevat. Pas na diverse confrontaties, toen een commissaris zich er mee ging bemoeien, werd erkend dat men door PowNed was beetgenomen. Zelfs in het gesprek zou coach Ruud Kaiser die niet voldeed en -op een na- alle spelers het veld moeten ruimen, aldus nog steeds de woordvoerder van FC Den Bosch op de eisen bij financiering [ ‘dat zou ons erg goed uitkomen..’] van de 'sjeik'.

Het imago van FC Den Bosch heeft met deze stunt van PowNed grote schade opgelopen. Zelfs ‘het veld ruimen van de woordvoerder’ zou nog het geringste gebaar zijn om die smet weg te werken.

**Toelichting directeur Fred van der Hoorn
In die stellingname van serieus of een joke..? staan Fred van der Hoorn: 'Het was voor ons duidelijk een grap en volgens PowNed nam FC Den Bosch dit werkelijk serieus op, al werd dat pas op een later moment erkend.

Directeur Fred van der Hoorn: 'Uit de mailwisseling kun je dat ook opmaken, daar waar ik de grap maakte over met een luxe yet naar Dubai te maken vlucht,' aldus directeur Van der Hoorn in een toelichting op dit artikel.'

Van der Hoorn geeft  wel aan dat dat een investering van € 50 miljoen ons erg welkom zou zijn geweest.. !'
Intussen is met het bestuur en de spelers de zaak doorgenomen en zijn zaken recht gezet . Bepaalde dingen die gedaan zijn, moeten wel gerepareerd worden,' aldus Van der Hoorn in een telefoongesprek. 
'Ik heb  alleen het mailverkeer met de investgroep [Hans Naburs,redactie] gedaan'.
'Maar nogmaals er zijn geen bestuursleden bij dat interview aanwezig geweest. Het is wel onder mijn verantwoordelijkheid gebeurd. We hadden van het begin af aan argwaan.'

Mailwisseling tussen de investmentgroup Al Massir Group en FC Den Bosch

Terug naar boven