Rosmalen: Groenaanplant nabij de Vlietdijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2009
Boven: Nieuw groen: bomenrij langs de Vlietdijk.
Rechts boven: bomen planten bij het klooster Baptist.
Rechts: transport van de bomen.


foto's © rob hoogeboom, 7 april 2009.

Op het gedeelte Vlietdijk tussen het Laaghemaal en Hooghemaal is men op dinsdag 7 april 2009 gestart met de groenaanplant. Men neemt het gebied aan de rand van de Groote Wielen naast Klooster Baptist stevig onder handen.
In het bestemmingsplan is opgenomen dat naast de nieuwbouw van huizen en appartementen er veel ruimte over is voor groen en water. In de afgelopen maanden is veel tijd besteed aan de grondbewerking voor o.a. de aanplant van bomen.

Boven links: de Vlietdijk.
Boven: de Vlietdijk gezien vanaf de Groote Wielen.
Links: zicht op de OJC-velden.


foto's © rob hoogeboom, 7 april 2009.

In het genoemde gedeelte van de Vlietdijk worden ongeveer 250 bomen geplant, het zijn de es , 2 soorten sierpeer , sierappel en de sierkers. Een aantal van deze bomen zit al goed in het blad en in de bloesem. Gezien de tijd van het jaar zal dit gedeelte van de Vlietdijk in de komende maanden een ware metamorfose ondergaan. En gezien de aantrekkingskracht van vogels en de diverse insekten op al deze aanplant krijgt de Groote Wielen weer een stuk natuur terug. De komende tijd zal er ook aandacht worden gegeven voor aanleg van plantsoenen, voet- en fietspaden.

Terug naar boven