Boek over Rosmalense molens verschijnt in najaar 2018

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2017 Op de bijzondere Algemene Ledenvergadering van 'Vereniging Vrienden van de Molens van ’s-Hertogenboschop' 21 oktober 2017 werd in de Flik Flakhal symbolisch  het groene licht gegeven voor de voorverkoop van het boek 'De molens van Rosmalen'.
Het bestuur van de
 'Vereniging Vrienden van
de Molens van 's-Hertogenbosch'
samen met de auteurs.

foto © rob hoogeboom, 21 oktober 2017.
.................................................................

 Al in het begin van de oprichting van deze vereniging is de wens ontstaan om een overzicht te maken van de molens die hebben gestaan langs de stadswal van ’s-Hertogenbosch. Dit onderzoek is nog steeds lopende. Maar door dit onderzoek is ook veel boven water gekomen over de geschiedenis van de molens in Rosmalen.

In 2010 is besloten om een boek uit te brengen over de molens van Rosmalen. Het betreft een periode van zeven eeuwen over het malen voor de bakker , boer en burger. Met dit boek staat een schat aan informatie over al deze molens. Niet alleen het bekende maalproces maar ook het slaan van olie , het opvoeren van water in de polders en landerijen. De mensen die deze molens bedienen, de molenaars, de molenmaker , molentaal en molenaarstermen passeren de revue. Het werpt een blik in het leven van molens als industrieel erfgoed en hun rol in de gemeenschap.

De voorverkoop van het boek,  op A4 formaat,  200 pagina’s met meer dan 300 oude en nieuwe foto’s , tekeningen en afbeeldingen, volledig in kleur, is gestart.

De voorverkoop is nu gestart en met een bestelformulier is de prijs van het boek bij voorintekening € 19,95. Het is ook mogelijk om toe te treden tot de Club van Honderd of de Club van Duizend.
Het boek verschijnt op zondag 9 september 2018 tijdens Open Monumentendag.
Meer informatie op  www.bosschemolens.nl  of een e-mail naar het secretariaat van de vereniging eamjverhoeven@planet.nl .


Bron: Rob Hoogeboom

 

 Terug naar boven