Rosmalen: heropening cultureel centrum Windkracht 5.

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-12-2017 | Gewijzigd op: 10-12-2017
Wethouder Paul Kagie heeft zondag 10 december 2017 de heropening verricht van het multicultureel wijkcentrum Windkracht 5 in de wijk de Groote Wielen te Rosmalen.

Heropening sociaal cultureel centrum
Windkracht 5 in Rosmalen door wethouder Paul Kagie.


foto's © rob hoogeboom, 10 december 2017.
................................................................................................


 Er is nog steeds een grote vraag vanuit de bewoners in de wijk om WK5 voor een groter publiek op vaste uren open te hebben. Vaak wil men eigenlijk alleen een sociaal een gezellig samenzijn hebben in de vorm van een drankje en een hapje. De ideeën en uitvoering  daarvoor zijn wat beter uitgewerkt door o.a. vaste persomen aan te stellen. Er is ook mogelijkheid om in de dag uren sportactiviteiten te ondernemen [ook voor volwassenen], zoals boksen voor vrouwen, kickboksen voor kinderen tot 12 jaar. 
Daarnaast zijn er lessen in verschillende dansstijlen, zoals salsa, zumba, bachata en kizomba. Maar ook bijv. zwangerschapsgym en babymassage. Op het naaiclubje kan men artistiek met naald en garen omgaan.
Dan is er een inloop om bijv. een boek te lezen of een spel te doen. Dankzij een wifi-ringleiding kan men op de laptop aan de slag.

Er zijn diverse ruimtes die men kan huren voor o.a. vergaderingen en bijeenkomsten. In Wi ndkracht 5 is een Buurteam aanwezig voor allerlei vragen op het gebied van relaties, financiën, opvoeding en gezondheid.

Als men een activiteit wil organiseren of werk maken van een hobby of passie, achter de bar staan , het delen van kennis.  Het wijkcentrum Windkracht 5 is er voor en door de wijk. Met de hulp en enthousiasme van de bewoners heeft het recht om te bestaan. 
Meer informatie:  www.windkracht5wijkcentrum.nl of via info@windkracht5wijkcentrum.nl .