Rosmalense traditie: Jaaropening bij standerdmolen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-01-2018 | Gewijzigd op: 07-01-2018

De datum van de jaaropening is ook een traditie. In 2018 is de datum geprikt op zondag 7 januari. Een zonovergoten dag , strak blauwe lucht en een stevige noordoosten wind. Ook in voorgaande jaren is het gaan en komen van de bezoekers in de Molenstraat in Rosmalen.  Het is een middag van vele goede wensen en vele warme handrukken.

Standerdmolen van Rosmalen.
vlnr.: Molenaar Frans Hollander, aspirant-molenaar
Frank de Jong, aspirant-molenaar Gerrit ten Voorde,
en [oud-]molenaar René Vogels en molenaar Piet Lemmens
.

foto © rob hoogeboom, 7 januari 2018.
.............................................. 

Dit jaar was er wat meer aandacht voor de recent gereviseerde trap en balkon van de molen.

Het grootste gespreksthema is toch wel de komende uitgave van het boek “De molens van Rosmalen”. Eindredacteur, auteur en oud-molenaar René Vogels heeft deze middag aangegrepen om alweer wat details naar buiten te brengen. De voorverkoop begint al aardig te lopen, zo’n 400 exemplaren zijn al besteld. 

Ook is het  ‘Molenaarsambacht’ erkend als UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed;  En 2018 is tevens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, waaraan ook door de gemeente ’s-Hertogenbosch veel aandacht zal worden besteed.

De voorverkoop van het boek 'De Molens van Rosmalen' loopt nog tot 1 juni 2018. Met een bestelformulier is de prijs van het boek bij voorintekening
€ 19,95.

Het boek zal worden aangeboden aan het gemeentebestuur van de gemeente ’s-Hertogenbosch op zondag 9 september 2018 tijdens Open Monumentendag.


Meer info: www.bosschemolens.nl  of een e-mail naar saecretariaat eamjverhoeven@planet.nlTerug naar boven