Van moord verdachte Rosmalenaar Joey D. verwond naar ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2020 | Gewijzigd op: 22-01-2020
Bericht van 21 januari 2020:  Joey D. in JBZ aan verwondingen overleden 
Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Joey D., die dinsdag 21 januarie 2020 tot ruim 15 jaar werd veroordeeld voor het neerschieten van zijn oude baas en oom Marie Heesbeen, bericht dat diens cliënt, de 27-jarige Joey D., vandaag woensdag 22 januari 2020 aan zijn,  door hemzelf aangebrachte verwondingen, in het JBZ is overleden. 

Update van bericht [zie hieronder] over  de 27-jarige Joey D., dader van de moord op Martie Heesbeen
Het BD [dd.22012020] schrijft dat Joey D. zichzelf met zijn wapen ernstig  heeft verwond. Diens advocaat Jan-Hein Kuijpers adviseerde hem uren later om in onderbroek het huis in de Schoolstraat uit te komen, maar dat heeft Joey niet gedaan. Leden van het arrestatieteam gaan het pand binnen na de voordeur te hebben opgeblazen. De ambulance stond al klaar.

Bericht van 21 januari 2020 Belegeringvan huis in de Schoolstraat Rosmalen vanJoey D.
Dinsdagmiddag 21 januari 2020 vond in de Rosmalense Schoolstraat een belegering door de politie plaats. De aldaar woonachtige Joey D. moest  voor de Bossche rechtbank rechtbank verschijnen Maar weigerde. Diezelfde middag werd hij tot 15 jaar en zes maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen [49 jaar]. Martie was op de bewuste avond van 2 december 2014 vlakbij zijn huis aan de Burgemeester Mazairaclaan, waar hij zijn hond uit liet, door de vanaf een scooter voorbij rijdende Joey, neer geschoten.
De 27-jarige Joey was enige tijd werkzaam in het bedrijf van zijn oom geweest. Maar werd geen deelgenoot meer van de zaak. Joey was zelf niet op de zitting aanwezig. De moeder van Martie Heesbeen wel. 

Van de 27-jarige Rosmalenaar  leek het  tijdens de belegering met een verwarde schotenwisseling erop dat hij ook Joey had geschoten.
De politie vroeg hem dwingend meermalen het huis uit te komen. In de consternatie  was niet duidelijk of Joey zelf ook geschoten had.  
Maar op een gegeven ogenblik, na uren omsingeling en een wegafzetting en een oproep in de omgeving van het huis om binnen te blijven, drong rond 19.45 uur een stel bewapende agenten van het arrestatieteam de woning binnen waarop een doffe knal werd gehoord. 
Meteen daarop reed plotseling een ambulance met daarin, naar de politie zei, een zwaar gewonde Joey,  geëscorteerd door een politiewagen, richting ziekenhuis.