1e sleutel woningen in De Hoven/Groote Wielen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-07-2009 | Gewijzigd op: 08-07-2009
Wethouder Rodney Weterings reikt donderdag 9 juli 2009 aan Jeroen Karel de sleutel uit van de eerste woning in de Weidehoven een -vierde - deelwijk van de Groote Wielen. Temidden van de overige kopers en betrokken partijen wordt het een feestelijke ceremonie,  aldus een woordvoerder van ontwikkelaar Bouwfonds, die enthousiast is over het vlotte verloop van de bouw en de verkoop. De architectuur is geïnspireerd op de jaren-30 stijl.

Weidehoven maakt del uit van de wijk De Hoven. In een zgn. 'tuinstedelijke omgeving'  staat een serie van 64 rij-, hoek- en twee-onder-één-kapwoningen. De architectuur is geïnspireerd op de jaren-30 stijl.
 

Ontwikkelaar Bouwfonds verkocht ondanks de economisch mindere tijden meer dan voldoende om in november 2008 te starten. De bouw verliep erg voorspoedig, waardoor binnen tien maanden de eerste hoekwoning kan worden opgeleverd.
De overige rij- en hoekwoningen, waaronder ook 16 starterswoningen, worden in juli en augustus 2009 opgeleverd. De bouw van de twee-onder-één-kapwoningen zal eind 2009 gereed zijn. Het project is nagenoeg uitverkocht.