Nieuw winkel-wooncentrum in De Groote Wielen in zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2020 | Gewijzigd op: 06-11-2020
De toekomst: Het nieuwe winkel-wooncentrum in
de Groote Wielen.

 
Deze week nam het College van B&W over de toekomst van het nieuwe centrum in de Groote Wielen een besluit over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. In de nieuwe woonbuurt  van 7.000 m² komen maximaal 600 woningen en een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen en kleinschalige horeca. Dit winkelcentrum komt in de plaats van de tijdelijke winkels op de hoek van de Groote Wielenlaan/Vlietdijk.

Uitgangspunten ontwerp Het aangrenzende landschap en het verleden van dit gebied bepalen medehoe de buurt eruit komt te zien. Daarnaast is water een leidend thema. Water moet er een verkoelende en educatieve functie krijgen.  Er wordt bij de inrichting veel aandacht besteed aan de openbare ruimte. Verbinden met de omgeving is belangrijk. Wandelaars en fietsers kunnen via het centrum, door het park op het dak van de winkels, een rondje om de Groote Wielenplas lopen of fietsen.
Gevarieerd woningaanbod Tot 2030 is voorzien om in de Groote Wielen 10.500 woningen te bouwen. Van  de in het nieuwe centrum te bouwen 600 woningen is  25% sociale huurwoningen naast middeldure huurwoningen en koopappartementen.

De gemeenteraad besluit in december 2020 over het voorstel.