Rechtzaak: 2 jaar voor vader die baby vergiftigde

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-08-2009 | Gewijzigd op: 12-08-2009
Maandag 10 augustus 2009 is door de Arnhemse rechtbank de 27-jarige, in Rosmalen woonachtige,  M.D. tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld.  De van oorsprong Indiase man heeft geprobeerd zijn zoontje te vergiftigen. De man kreeg door zijn sterk ontoerekeningsvatbare situatie, hij lijdt aan de ziekte van 'Munchausen by Proxi' ook tbs, omdat de rechtbank hem daarvoor spoedig wil laten behandelen. Aanvankelijk was vier jaar straf geëist.

De verdachte mengde vorig jaar zomer een geneesmiddel tegen schurft door het eten van de toen half jaar oude baby. De baby kwam uiteindelijk in het UMC St Radboud in Nijmegen te liggen, waar de vader ook nog eens een ontsmettingsmiddel via de sonde toediende. Voor de rechtbank is dat poging tot moord. 
Het afwijkende gedrag van de man kreeg meer aandacht toen hij in december vorig jaar de toiletruimten op de afdeling kinderneurologie in brand stak. Dat behoorde allemaal tot het vragen om aandacht. Dat  ziekelijk gedrag werd - na onderzoek bij het Pieter Baancentrum- nog eens bevestigd. 

Bericht van 14 december 2008:
De politie in Nijmegen heeft zaterdag 13 december 2008 een inwoner van Rosmalen aangehouden vanwege poging tot moord. De 26-jarige man raakte zaterdag 7 december bij de verpleging verdacht omdat het plotseling erg slecht ging met het kind. De baby, die vergiftigingsverschijnselen vertoonde, lag sinds augustus 2008 in het Radboudziekenhuis. Het heeft de vergiftiging overleefd maar ligt op de intensive care.
De politie spitste eerst haar onderzoek toe op de afdeling Kindergeneeskunde, waar de baby van 12 maanden lag. Toen daar geen aanwijzingen werden gevonden verlegde de recherche haar onderzoek naar de woning van de  in Rosmalen woonende vader. Daarbij kwam de man als verdachte in beeld. Bij verhoor op het bureau legde de man een bekentenis af.