Start bouw buurt-basisschool Maliskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2009 | Gewijzigd op: 11-09-2009
   
Architectenbureau Kuin en Kuin in de Bossche St.Jorisstraat heeft de nieuwe buurt/basisschool met  een avontuurlijk, bosrijk schoolplein in Maliskamp ontworpen. De bouw van de nieuwe basisschool in Maliskamp moet vóór het schooljaar 2010-2011 klaar zijn.

 

Op donderdag 10 september 2009 is met de nieuwbouw van basisschool De Masten in Maliskamp begonnen. Architect Kuin en Kuin heeft dit multi-functioneel gebouw ontworpen.
In dit op de buurt afgestemd schoolgebouw komen ook kinderopvang en buitenschoolse opvang van Kanteel, wijkcentrum Ons Trefpunt en een dagcentrum en logeerhuis van Cello, voor kinderen met een verstandelijke beperking.
Uniek, zo zegt het persbericht, omdat er verschillende organisaties die zich richten op kinderen en buurtbewoners  gezamenlijk [het beheer van] de ruimtes delen. De gebruikers zullen ook proberen gezamenlijke activiteiten.
te ontwikkelen.

Aan het ontwerp vallen het gebruik van natuurlijke materialen en de kleuren op. Omdat de school temidden van de Maliskampse bossen ligt  is het speelplein ingericht als een avontuurlijk speelbos, naar ontwerp van Buro Lubbers.
De oplevering van de basisschool staat gepland vóór het schooljaar 2010 - 2011.