Rosmalen: Nieuw centrum Perron-3 geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2009 | Gewijzigd op: 07-10-2009
   
Links: het Grand café en rechts de openingshandeling door burgemeester Ton Rombouts en wethouder Jetty Eugster, die een reiskoffer Perron-3 naar binnen brachten als teken van op reis [naar leren en ontmoeten] zijnde mensen. foto's © henk van esch, 2 oktober 2009.

Wethouder Eugster en burgemeester Rombouts openden vrijdag 2 oktober 2009 voor de Rosmalenaren een nieuw stadsdeelcentrum aan de Hof van Hollantlaan. Ze  droegen een 'reiskoffer Perron-3' over aan de Rosmalense gemeenschap. Het open, transparante gebouw, dat aanpalend ligt aan het oude gemeentehuis, heeft  het station in de nabijheid. Vandaar de naam Perron-3.
Het oude gemeentehuis is verbouwd en gerenoveerd. De oudbouw en de nieuwbouw zijn glooiend aan elkaar verbonden.

Het gemeentebestuur ziet dit centrum als een huiskamer, waarvan de deur voor activiteiten altijd open staat. Door de ligging bij het NS-station vormt het een extra perron, een komen en gaan van mensen, die op reis gaan voor leren, ontmoeten en vermaak. Het in veel glas uitgevoerd gebouw bevat de Openbare Bibliotheek, een grand café, de Muzerije, bepaalde afdelingen van de gemeente, muziekvereniging St. Cecilia en ouderenvereniging HEVO.
Opvallend was de aanwezigheid van de echtgenote Marijke van Rombouts die zich anders zelden bij openbare gelegenheden laat zien.