Start bouw De Gaard in Groote Wielen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2010 | Gewijzigd op: 27-01-2010
Maandag 25 januari 2010 startte de bouw van 51 koop en 16 huurwoningen in 'De Gaard' door de gebrs. Van Wanrooij. De Gaard maakt onderdeel uit van De Hooven in De Groote Wielen.
In de Watertuinen zijn door de bouwonderneming tot nu toe al 200 koopwoningen en 138 huurwoningen voor wooncorporatie Zayaz gebouwd. Ook de verkoop van deze wonignen liep al gesmeerd.

De nieuwbouw in De Gaard verloopt volgens de extra richtlijn van de gemeente: dwz:  25 % minder energieverbruik met de 0,64 norm waarde. Die wordt toegepast in o.a. de vloerverwarming, extra dak-vloer en wandisolatie, douche warmte terugwinsysteem en een Super Hoge Rendements CV ketel.

Toekomstige bewoners van De Gaard bijeen. Toespraak door Gijs van Wanten timmerman/ceremoniemeester.
Gijs van Wanten en wethouder Snijders in actie op de bouwlocatie.
Rechts: feestsnippers hangen boven het bouwterrein
.

foto's © rob hoogeboom, 25 januari 2010.

Zayaz heeft nu op de Groote Wielen al 375 huizen in de verhuur, ook aan geestelijk en lichamelijk gehandicapten en andere kwestbare groepen.

De bouwlocatie van De Gaard in de Groote Wielen.  
Boven en links: toespraken door resp. Remi van Wanrooij van de bouwonderneming, wethouder Geert Snijders en links Jan van Gurp, directeur wooncorporatie Zayaz.
De wtehouder sprak over een kalssieke mbouw maar dna wle in een eigentidjs ajshejgestoken. 'De architectuur en opzet is tuinstedelijk met een chic accent,' aldus Snijders.


foto's © rob hoogeboom, 25 januari 2010.

Na De Gaard komt Veldrand aan snee, dat omvat 83 woningen die allen al zijn verkocht.


Terug naar boven