Rosmalense speeltuin heeft unieke attractie

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2010 | Gewijzigd op: 05-04-2010
Zaterdag 3 april 2010 heeft wethouder Bart Eigeman met een klauterpartij in de touwen en een afdaling van de 8 meter hoge glijbaan in de speeltuin 't Kwekkeltje de nieuwste attractie geopend. De hoge glijbaan met speeltoren en  klimtouwtunnel kostte een ton maar de voorzitter van de stichting Mooi zo goed zo'  Piet Lathouwers overhandigde ter plekke de cheque om dit project te kunnen bekostigen. Ook veel bedrijven hebben om niet, aldus de voorzitter van de stichting 't Kwekkeltje de attractie gesponsord. Ondanks de regen kwam er op Paaszaterdag nog veel publiek op de opening af.De Rosmalense speeltuin 't Kwekkeltje dat volledig op vrijwilligers draait. foto's © rob hoogeboom, 3 april 2010.
De huldiging van enkele vrijwilligers Een trotse voorzitter van 't Kwekkeltje Frank Ligthart over deze nieuwe aanwinst.

De voorzitter van de stichting 'Mooi zo, goed zo' overhandigt  symbolisch de cheque van  €100.000. Lathouwers : 'Deze cheque geeft symbolisch de waarde van de speeltuin aan zonder de grond meegerekend..'..
Enkele trotse vrijwiligers met 't  'Chequeltje' . De regen op deze Paaszaterdag verhinderde het publiek niet deze ceremonie bij te wonen.

De bijdrage kwam niet alleen van 'Mooi zo, goed zo' al maakte dat bedrag wel het merendeel uit van de totale kosten van ruim een ton. Ligthart verklapte dat de  Rosmalense gemeenschap en ook enkele bedrijven de zaak hebben gesponsord.

Tot verbazing van de voorzitter van 't Kwekkeltje werd er van hem een bord op de toren onthuld.. Wethouder Bart Eigeman met cheque en de speeltuinvoorzitter Frank Ligthart op een straatnaambord vereeuwigd...
Officieel als wethouder in de touwen en op een gladde [ijs]baan. Met Bart Eigeman voorop en in zijn kielzog de Rosmalens jeugd.
foto's © rob hoogeboom, 3 april 2010.


Terug naar boven