Start bouw kindcentrum De Sprong

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2010 | Gewijzigd op: 06-11-2010
Op vrijdag 5 november 2010 is de bouw gestart van kindcentrum De Sprong in De Groote Wielen. Daarin komen een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, tussen- en buitenschoolse opvang en basisonderwijs.
De officiële start werd verricht door Bart Eigeman, wethouder van Jeugd en onderwijs, in aanwezigheid van genodigden en kinderen, leerkrachten en ouders van basisschool De Sprong en van kinderopvang De Witte Wielen. Nog voor de zomer van 2011 is het gebouw klaar voor gebruik.

Het bouwbord voor Kindcentrum De Sprong in de Groote Wielen in Rosmalen.  De nieuwe combinatie van school- en buitenschoolse activiteiten komt naast de huidige noodlokalen.
  foto's © rob hoogeboom, 5 november 2010.

De basisschool en de kinderopvang zitten nu in een tijdelijk onderkomen in de sportzone van De Groote Wielen, naast de manege. De nieuwbouw van De Sprong komt naast de huidige noodlokalen.
Dat terrein was aanvankelijk bestemd voor recreatieve en sportdoeleinden, bijv. de aanleg van tennisvelden. Aangezien de behoefte aan een kindcentrum groter was, kreeg dat voorrang. 

Samenhang opvang en onderwijs
In het gebouw is de samenhang tussen kinderopvang en basisonderwijs op een bijzondere manier vormgegeven. Zowel inhoudelijk, organisatorisch als fysiek is hier sprake van één doorlopende ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 – 13 jaar.