Groote Wielen: OfficiŽle opening kindcentrum De Hoven

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-03-2012 | Gewijzigd op: 12-03-2012
Op vrijdag 9 maart opende de nieuwe wethouder voor Jeugd en Onderwijs, Ruud Schouten, de nieuwbouw van het kindcentrum De Hoven in De Groote Wielen.
In het gebouw is een gymzaal, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, tussen- en buitenschoolse opvang en basisonderwijs.

-Met het  tevoorschijn halen van zijn toespraak uit een fles opende wethouder Ruud Schouten het kindcentrum 'De Hoven' in De Groote Wielen.

foto's © fonsbrekelmans, 9 maart 2012.

Wethouder Schouten kreeg een uitgebreide rondleiding door het gebouw, waar de kinderen van het kindcentrum een ontdekkingsreis hadden uitgezet. Na deze rondleiding haalde de wethouder zijn toespraak uit de flessenpost.

Dit is het eerste openbare gebouw in de wijk De Hoven. Het voorziet in de behoefte aan kinderopvang en basisonderwijs. Het gebouw ligt centraal in deze wijk, aan de Groote Wielenlaan en aan een grote groenstrook. Het kindcentrum omvat basisschool De Hoven en kinderopvang van De Witte Wielen.
Duurzaam opvoeden en ontwikkelen
In dit integrale kindcentrum werkt één team samen aan de doorgaande ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Deze samenhang is in het gebouw op een unieke manier vormgegeven. Het motto van het kindcentrum is ‘Ontdek jezelf, groei samen’
Het kindcentrum voldoet aan de normen van een ‘frisse school’. 'Fris' staat voor een gezond binnenklimaat voor kinderen en leerkrachten. Het is een duurzaam en energiezuinig gebouw. De temperatuur in het gebouw wordt geregeld door warmte-koude opslag in de bodem.