Heemkundekring Rosmalen viert met 'Eygen bier' 25-jarig bestaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2014 | Gewijzigd op: 14-01-2014
Op 12 januari 2014 vierde de Heemkundekring Rosmalen onder grote belangstelling het 25-jarig bestaan in Perron 3. Burgemeester Ton Rombouts, wethouder Geert Snijders  en wethouder Huib van Olden kwamen niet alleen als bestuurders, maar ook als betrokkenen bij de heemkundekring naar Perron 3. Een van de gasten was ook erelid en oud-voorzitter Theo Derksen, die na een historisch overzicht nog een oproep deed aan de gemeente om uit te kijken naar een betere huisvestiging.

   
De druk bezochte receptie van 25 jaar Heemkundekring Rosmalen zondag 12 januari 2014 in Perron 3.
'Den Bosch' liet zich goed vertegenwoordigen met burgemeester Ton Rombouts [foto boven], wethouder Huib van Olden en wethouder Geert Snijders [foto rechts boven].
-Rechts: de heer Neppelenbroek tussen de ouders van Sjef van Creij, raadslid namens Rosmalens Belang en echtgenoot van de voorzitster van de Heemkundekring Rosmalen. 


foto's © rob hoogeboom, 12 januari 2014.
 

  De Heemkundekring lanceerde ook een eigen
' Van ons Eygen- bier' met glas met daarop een eigen logo
.  
 
foto © rob hoogeboom, 12 januari 2014.
 
 
De huidige voorzitter Wilma van Creij verrichtte, na een dankwoord aan de organisatoren van het jubileumfeest, twee handelingen: de operationele druk op de knop van een vernieuwde website van de Heemkundekring en het introduceren van het speciale “ Van ons Eygen”-bier met een speciaal bierglas met het verenigingswapen.

In de foyer waren de diverse fotocollages, maquettes en fotoboeken te zien en er waren ook de speciale postzegelvellen en bijzondere Heemkundepen te koop. In de theaterzaal draaide men een film van Rosmalen in de jaren 1960-1970. 

© auteur Rob Hoogeboom Terug naar boven