Internationale Goudsmidopleiding in v/h Koningstheater Triniteitstr.

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2014 | Gewijzigd op: 07-10-2014
De VanTol & Breet - Academie heeft bij de gemeente een plan ingediend voor de aankoop van het Koningstheater. Dat pand op Triniteitstraat 19 wil de academie, die samenwerkt met het prestigieuse Goldsmiths' Centre Londen en het Institute Professionals Goldsmith’s tot een internationale school maken voor jonge aankomende goudsmeden. De twee jarige beroepsopleiding krijgt de naam Van Tol & Breet Academie.
‘Het is een zakelijk opzet door een zakelijke onderneming,’ licht juwelier/goudsmid René van Tol van het Bossche goudsmidsgilde, toe.

Het pand aan de Triniteitstraat 19:
het voormalige Koningstheater en daarvoor voormalig brouwerijgedeelte.

Het perceel is door de
gemeente te koop is gezet.
Logo van de goudsmidsacademie.

De academie vraagt geen subsidie. Bovendien blijft het theater intact, ook de zaal die voor workshops en lezingen kan worden gebruikt. Aantrekkelijk bij het gebruik is ook nog dat de werkplaatsen letterlijk transparant zijn. Passanten in de Triniteitstraat kunnen de studenten zien werken.

Het voorstel van de Van Tol & Breet academie past bovendien in de historische traditie van ’s-Hertogenbosch als stad van goudsmeden.
Die aspecten maakt de kandidatuur interessant. Maar het College van B&W beslist pas na de verkiezingen van november aanstaande aan welke kandidaat, er zijn er circa 12, dit pand gegund wordt.
Aldus de toelichting van René van Tol, die er aan toevoegt dat ter ondersteuning van het bod er een Facebookpage is geopend: VanTol & Breet - Academie .

Behalve de Goudsmidacademie heeft de combinatie Breinwijzer, Tasty Green Lifestyle Experience en ingenieursbureau Clafis Ingenieurs onder de naam ‘de Brouwerij’ een plan ingediend voor een alcohol vrije ontmoetingsplek [chillen] voor jonge [onder de 18 ]scholieren. De naam Brouwerij verwijst naar de functie die het complex ooit had.