Moyses’ Bosch voelt warm onthaal van Bij Katrien in Triniteitstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2015 | Gewijzigd op: 12-12-2015
Beide partijen - zowel Moyses' Bosch als 'Bij Katrien' - zijn nog steeds erg terughoudend in hun uitspraken over de toch wel spoedige verhuizing van de toneelvereniging van het GZG-terrein naar de Triniteitstraat, waar Bij Katrien het oude Bis/Koningstheater huurt. Maar dit pand is door de gemeente voorbehouden tijdens de sloop van TheateradParade over ruim een jaar.
Voorzitter van Moyses' Bosch, Carlo van de Water, zegt in ieder geval: 'We voelen ons zeer welkom ontvangen Bij Katrien'.
Maar dat ze Bij Katrien en Moyses Bosch nog weinig spraakzaam zijn, komt doordat de onderhandelingen nog lopen en de details nog dienen te worden uitgewerkt en vastgelegd.

Hieronder het bericht van februari 2015 Kans groot is van verhuizing naar Triniteitstraat.
Triniteitstraat, een pand
van de gemeente dat tijdelijk aan
'Bij Katrien' beschikbaar werd gesteld.


foto © paul kriele, 12 december 2015.

 
 


Bericht 2 februari  2015:  Kans  groot dat Moyses Bosch naar Triniteitstraat gaat
Nadat alle mogelijke kandidaten voor de koop van het voormalige Koningstheater op Triniteitstraat 9 door de gemeente zijn afgewezen, ligt de weg open voor de komst van Moyses Bosch als toneelvereniging naar dit complex.
Moyses Bosch is een begin vorige eeuw heropgerichte Rederijkerskamer die zou voldoen aan het bestemmingsplan dat geen commercie, maar wel een cultureel/maatschappelijke invulling toelaat.

Er zijn enkele partijen mee bezig. Waarom..? Omdat ze gebaat zijn bij het vrijkomen van de eeuwen oude GZG-gebouwen bij de Waterpoort [deels apotheek, deels regentenkamers]. Zoals Heijmans en de gemeente. en ook omdat een culturele invulling van Triniteitstraa9 hen goed uitkomt..


Herman Moerkerkplein

De huisvesing van Rederijkerskamer Moyses Bosch op moment van een
noodgedwongen dakreparatie in 2013.


Herman Moerkerkplein: Waterpoort bij de Knillispoort
De gebouwen van de voormalige regenten van de Godshuizen, zoals het bestuur van het Grootziekengasthuis en andere aangesloten tehuizen heette.

foto's © paul kriele,  21 juli 2006. en 2 oktober 2013 [boven] .

Maar ook bewoners van de Triniteitstraat en omgeving onder wie Jo Timmermans. De buurt zit niet op een commerciële partij te wachten. Maar Moyses Bosch is uiteraard als cultuur historische vereniging welkom.
Ook Heijmans als deelpartij in de ontwikkeling van het GZG-terrein, ziet graag die gebouwen vrij komen. Heijmans en de gemeente hebben dan vrijspel om zowel die gebouwen als de Waterpoort, die hoognodig aan restauratie toe is, aan te pakken. 

De gemeente heeft in de herbestemming van deze locatie [vroeger een brouwerij] al veel energie gestoken. Een oplossing zou welkom zijn.
Frappant in dit verhaal is dat burgemeester Ton Rombouts als Prince [ere voorzitter] van de Rederijkerskamer meewerkend persoon kan zijn… De voormalige bierbrouwerij op Triniteitstraat 9, mag geen commerciële functie krijgen. Het was
meer recentelijk Theater Bis en daarna Koningstheater.

 
Pand Triniteitstraat.
foto © paul kriele, 7 juli 2012 [boven] .
 

Geen reactie
Dit bericht is aan alle partijen voorgelegd, maar Jo Timmermans en de gemeente moeten nog reageren.
Noch bij Heijmans [communicatie] als partij van het GZG-complex, noch bij Moyses Bosch [voorzitter Carlo van de Water: 'Houdt me op de hoogte..']  was iets van deze verhuizing bekend, of men hield zich er noch afzijdig oveer...   .

Terug naar boven