Cafébaas Arnold Vromans stopt met Bosschenaartje

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-07-2017 | Gewijzigd op: 05-08-2017
De nog net geen 70-jarige Arnold Vromans, van huis uit een schoenenman, maar sedert  2003 kroegbaas van 't Bosschenaartje, stopt als horecaman. De zaak wordt voortgezet door Annabel Gerrard [bevriend met Angelo], die er al  jaren werkt. Vromans verkocht aan haar de zaak, maar zegt in een interview met het BD dat hij er nog best wel regelmatig zal blijven komen [..].

De in 1948 in Goirle geboren Vromans begon in 'de schoenen'. Daarmee volgde hij het beroep van zijn moeder die op Markt 85, naast de Moriaan, met de luxe schoenenzaak Maison Chique was begonnen. Vromans zette in 1969 die zaak voort. Maar die was intussen verhuisd naar het pand naast het stadhuis, waarin de VVV was gevestigd. Vromans maakte er een Bally-zaak van. Het VVV-kantoor verhuisde toen naar de Moriaan.

In 1969 was Paul Janssen in de Krullartstraat  't Bosschenaartje, met onder meer Robbie de Vaan als uitbater, begonnen. In 2000 nam Vromans de zaak, die toen nog Bodega 't Bosschenaartje heette, met een compagnon over en werd drie jaar later eigenaar.   

Kroegbaas Arnold  Vromans en
diens echtgenote Renny Vos
stopt met 't Bosschenaartje in de Krullartstraat.
 

foto © paul kriele, 7 mei 2013.

't Bosschenaartje in de Krullartstraat.


foto © paul kriele,  19 juli 2017.
.................................................................