Café De Roode Leeuw gekocht door Marc & Pamela Cox-Dona

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-05-2013 | Gewijzigd op: 16-05-2013
Het echtpaar Marc en Pamela Cox-Dona, dat eerder ‘Bellagio’ in de Karrenstraat/Kruisstraat beheerde, heeft onlangs café ‘De Roode Leeuw’ aan de Oude Dieze gekocht. Tenminste dat is aangekondigd. Mogelijk dat de procedures nog niet rond zijn. In ieder geval gonst het al van geruchten daarover in de stad.

   
Pamela Cox-Dona.
Café-restaurant De Roode Leeuw op de Oude Dieze.
foto's © paul kriele, 7 maart  en 6 mei 2013.

De voormalig meester-kok van Chalet Royal, Gerrit Greveling, is in de arm genomen om advies te geven over de keukenopzet. Gerrit heeft zich intussen- mede vanwege zijn netwerk- gespecialiseerd als personeels-adviseur op horecagebied. Wat dat betreft gaat hij ook Marc & Pamela, die naast hun privé-relatie, ook samen zakelijk dit restaurant gaan leiden [..], de bezetting van het restaurant [keuken en bediening] regelen.

Maar er staat nog meer op stapel. Monique des Bouvrie is aangetrokken om de zaak, die onder Hermse sr.en jr. uitgroeide tot een zaak met een aanzienlijke reputatie, een ingrijpende facelift geven. Dat ‘ingrijpend’ is simpel gezegd de metamorfose van ‘De Roode Leeuw’ tot een zaak op topniveau.
Al met al betekent dit een spannende onderneming waaraan nog al wat facetten zijn gekoppeld en dus tijd vergt voor een gedegen aanpak.

Voor bekenden onnodig te zeggen dat Pamela Cox-Dona de dochter is van Carol Dona, de excecutive chairman van Ricoh en de zus van Jeroen Dona, de succesvolle mede-directeur van Albert Verlinde Entertainment.
Marc Cox is de franchisenemer van Bulthaup keukens in de Vughterstraat.
Het echtpaar heeft 2 zonen uit Marcs voorgaande relatie en 1 dochter uit hun beider huwelijk.

Zie ook artikel De Roode Leeuw te huur dd. 3 maart 2013.