Kandidaat voor het failliete De Roode Leeuw

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-08-2013 | Gewijzigd op: 08-01-2014
Café/restaurant De Roode Leeuw aan de Oude Dieze 25, staat weer eens in de aanbieding. Er hebben zich al kadidaten aangemeld. De eerste Pamela Dona haakte af omdat de pandeigenaar Persoons- volgens haar - te weinig medewerking gaf in de renovatie. Dona heeft daar zelfs een bouwkundig onderzoek doen instellen waaruit de  gebreken bleken.
De nieuwe kandidaat, de Chinees van het Wapen van Rosmalen, wil zowel De Roode Leeuw als het te koop staande buurpand aan de Oude Dieze van architect Van der Laan, overnemen.

Al ruim een eeuw bestaand Café/restaurant De Roode Leeuw op Oude Dieze 25.
Het terras behoort bij het aanpalende perceel op Oude Dieze  23.
foto's © paul kriele, 6 mei en 8 augustus 2013.

Door die twee panden te combineren ontstaat een grotere keuken, die zowel het ene woonpand als het café verbindt en geeft de mogelijkheid tot gebruik van het  terras.
De laatste eigenaar Martin Hermse is failliet. De horecapacht  staat op de horecasite Hormax voor  € 250.000 te koop. Hermse wil  alleen nog 't Gerechthof in Vugh voortzetten. Ook het restaurant  'Eten bij Liesje' van dochter Lies komt in het faillissement.
Een opvallend bericht in hkv het faillissement is uiteraard dat Martty Hermse in maart jongstleden de zaak te huur aan bood.. ..zie artikel De Roode Leeuw te huur dd. 3maart 2013 .