Nieuwe winkeliersvereniging Vughterstraat/Schapenmarkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2013 Onlangs is de oprichting van de winkeliersvereniging Vughterstraat/Schapenmarkt notarieel bekrachtigd. Doel is de straat/ondernemers meer en beter te promoten via allerlei acties, evenementen en door een betere aanpak van de straat.
‘Er was best wel lastig om dit op te zetten, maar, ‘zegt Anita van Leeuwen, de motor achter dit initiatief, ‘er moest per se een gedegen basis zijn met een rechtsvorm, een bankrekening en met een officieel bestuur.
Dat van langs de deur lopen voor acties en contributies is afgelopen,‘ zegt de eigenaresse van Biggels op Vughterstraat .

‘Als vereniging zijn we zelfstandig met een apart lidmaatschap [contributie van 100 p/jaar] . De leden zijn dan tevens gekoppeld aan de Ondernemersvereniging Hartje ’s–Hertogenbosch, waaraan wij als vereniging collectief contributie betalen.’
Anita van Leeuwen, de eerste voorzitter van de nieuw opgerichte en notarieel bekrachtigde Winkeliersvereniging Vughterstraat/Schapenmarkt.

foto © paul kriele, 28 mei 2013.

Tot het bestuur behoren, naast voorzitter Anita van Leeuwen, penningmeester Arlette Pijnenburg en als secretaris Saskia Rexwinkel. Als leden meldt het bestuur: John van Hest [Kookwinkel], Saskia Broekhoven [Basalt], Benny Bouwman [Barrique] en Geeske [Albert Heijn].

Voorzitter Anita van Leeuwen vindt het belangrijk voor deze straten een aparte vereniging te zijn. ‘Dan staan we dichter bij de ondernemers die we in dit verband sterker willen doen profileren en daardoor de straat een grotere bekendheid kunnen geven.’
De eerste actie:  'Ken je stad..'
Aanstaande zondag 2 juni, koopzondag, zijn de eerste acties met een rondleiding vanaf het stadhuis door de straat door gidsen va de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch onder de noemer: ‘Ken je stad, ontdek je stad’.
De buurtbewoners uit de Vughterstraat/Schapenmarkt worden hiervoor uitgenodigd. Halverwege wordt zondag officieel de samenwerking van de ondernemers uit die straten bekrachtigd.
Bij Albert Heijn ontvangen alle deelnemers een gratis, volle AH-spaarkaart, van 150 euro. Daarvoor krijgt men weer kortingen op bepaalde artikelen of deelname aan winkeliersacties, zoals bij Barrique, waar je voor € 7,50 een waardebon van  € 15 euro ontvangt.
Na afloop houden de diverse speciaalzaken een Gastvrije ontvangst.

Maar de vereniging plant ook al vooruit voor oktober en de feestelijke maanden van 2013, met evenementen op Hartjesdag, Sinterklaas en met de kerst. Maar ook meer algemeen staan onder meer, straatversiering, gezamenlijke spaarsystemen en het tegen gaan van de leegstand staan op de wensenlijst van de pas opgerichte Winkeliersvereniging Vughterstraat/Schapenmarkt.

Info via Barry Bouwman [Barrique] denbosch@barrique.nl en zie de site www.devughterstraat.nl

Terug naar boven