Nieuwe viskraam voor Bettina Krol bij Watertoren

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2013 | Gewijzigd op: 10-06-2013
Een bekend gezicht bij de Watertoren is de viskraam van Jan Krol, intussen voortgezet door diens dochter Bettina.
De kraam was aan vervanging toe. Jan [*1945* begon er krap 40 jaar geleden mee. Daar stond toen de kleine verkoopwagen van Frans Craane, vertelt Jan. 'Toen 'de Spek Craane' , die in ´De  Bartjes´woonde, bedlegerig werd, kon ik de kraam van hem voor een paar duizend gulden overnemen. Die kraam die voor die wagen in de plaats kwam, is intussen ook al weer een jaar of 25 oud.

Jans dochter Bettina [* 1974] kwam een jaar of twintig geleden Jan in de kraam meehelpen. Maar de, intussen 39-jarige, zakenvrouw laat zich alleen nog door haar vader vervangen bij vakanties en als ze  een dagje vrij heeft, zoals deze maandag de tiende juni. 

Vooraan de oude en daarachter staat al de nieuwe viskraam van Bettina Krol  bij de Watertoren. Bureaucratische rompslomp bij Essent en dan weer Enexis heeft de verplaatsing ïvm aansluitingen op gas en elektra, vertraagd.

foto © paul kriele,10 juni 2013.

Jan heeft al vaak de laatste tijd, dan weer Essent en dan weer Enexis aan de telefoon gehad. De ambtenaren daar schuiven elkaar steeds de klus toen. Maar uiteindelijk gaat aannemer Van der Steen uit Berlicum de kar verplaatsen.  Dat grapje kost, inklusief de nieuwe aansluitingen voor gas en elektra een kleine € 700.