Vrijdag-na- middag 20 december Kerst in de Zuiderpassage

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2019 | Gewijzigd op: 18-12-2019
'Kerst in de Zuiderpassage’ is een nieuw initiatief, dat plaats vindt op vrijdagnamiddag 20 december 2019. Tot 19.00 uur vindt in de Zuiderpassage, rond muziekcafé Lohehgrin, onder het motto 'Kerst in de Zuiderpassage' een muziek, info en een loterij plaats. De opbrengst van de loterij gaat naar de Stichting Vrienden van het Inloopschip, de Bossche opvang voor dak- en thuislozen.

Het  bewonerscomité organiseert  deze Kerstmuziek en infomarkt samen met Muziekcafé Lohengrin en de organisatoren van Zuid Rommelt (creatieve rommelmarkten).  De gemeente steunt dit initiatief, dat beoogt daarmee de saamhorigheid in de wijk te bevorderen.

Tussen half vijf en zeven kan iedereen er terecht voor snert en worstenbroodjes, muziek (van pop en kerstkoren tot klassiek), informatie (het Inloopschip natuurlijk; de katholieke Lucaskerk en de protestantse Grote Kerk presenteren hun kerstactiviteiten). In die sfeer staat kennismaken en ontmoeten voorop. 

Optredende artiesten zijn o.a. de Sing/Playalong Band (van Lohengrin), het koor Tis niet te geleuve, een kerstkoor van de Lucaskerk, het kerstkoor Trees, de predikanten Henk van Tilburg en Ruud Stiemer, de bijna 90-jarige Cor Versteeg (die een paar van zijn oude hits zal zingen) en de sopraan Monica Bom, die (begeleid door pianiste Annelies Tijssens) zorgt voor een mooie, klassieke afsluiting.
De scouting van Zuid zorgt voor de verwarming, door middel van een groot vuur.