Automobilist trapt op gas ipv op de rem: dak Zuiderpassage ontzet

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-07-2013 | Gewijzigd op: 19-07-2013
Bericht 19 juli 2013: Reparatie van ontzet dak Zuiderpassage begonnen
Met de sloop van het ontzette dakdeel is de reparatie van het dak boven de Dartswinkel op de Zuidkop van de Zuiderpassage begonnen. Reparatie kan wel enige weken duren. Alleen de punt wordt vervangen.
Bericht 17 juli 2013 Dak ontzet door gasgevende automobilist...
Een 75-jarige automoblist uit St. Michiesgestel heeft rond half een woensdag 17 juli 2013 het dak van de Zuiderpassage [Zuidkop] ontzet. De man, die een winkel wilde bezoeken, parkeerde voor Darts & Zo, trapte op het gas ipv op de rem en daardoor schoot zijn autootje door richting winkel van Darts & ZO. Daarbij raakt hij een van de pilaren die het dak dragen. Winkelier Dalsen zag het net niet gebeuren, maar kwam door de klap naar buiten en toen zakte het dak boven zijn zaak verder in. De automobilist wilde nog doodgemoedereerd een vistopje bij Glaudemans gaan halen, maar winkelier Eric Dalsen wees hem erop maar gauw de auto weg te zetten.

Het dak boven het winkelcentrum Zuiderpassage hangt op half zeven.
foto´s © paul kriele, 17 juli 2013.
Winkelier van Darts & Zo Eric Dalsen, een agent en een man van de afdeling Bouwzaken van de gemeente voor de plek des onheils.

Momenteel, half 3, is het wachten op een inspectie door de gemeentelijke afdeling Bouw-enWoningtoezicht. Dan pas mag winkelier Eric zijn zaak definitief op slot doen. Tot nu toe staat de deur nog open.
Het is nog geen drie maanden geleden dat Dartsspecialist door een ramkraak werd getroffen. ´Het was koninginnenag 30 arpil. Bij die kraak zijn alle spullen meegenomen. Ik ben net weer zes weken open en nu overkomt me dit.. ,´ zegt Dalsen.
De politie heeft de straten rondom de Zuiderpassage afgezet. Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen.