Koudijs: Van veevoederfabriek naar kunsthal

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-08-2013 | Gewijzigd op: 07-08-2013
In september 2014 vindt er in de oude veevoederfabriek van De Heus , voorheen Koudijs een kunstmanifestatieplaats. Op initiatief van het Bossche Architectuur Initiatief [BAi] en de Digitale Werkplaats zijn er exposities van planologen architecten, designers, kustenaars en nieuw media-ontwikkelaars.
Doel van de kunstmanifestatie‘Rezone: Playful interventions’, die zich voltrekt in de fabriekshallen aan de Buitendijk/Tramkade, is de fabriek op een digitale manier te herontwikkelen mbv een virtueel computerspel en architectonische snufjes.
Het wordt wat improviseren omdat de fabriek, die in 2008 met subsidie van de provincie werd aangekocht, nog tot eind dit jaar in functie is. Daarom worden de bezoekers via een trap aan de buitenzijde binnen geleid.

Op de achtergrond het oude fabriekscomplex op de dag van de verkoop van Koudijs aan de gemeente. Links Henk de Heus. Rechts, op de rug gezien, minister Jacqueline Cramer. De fabrieksingang aan de Tramkade.
foto's © paul kriele, 30 juni 2008 [l-boven] en 25 mei 2011.

De nabij gelegen stichting Jong Aktief en het World Skate Center aan de Buitendijk worden bij het project betrokken. 

Den Bosch DeBat
Den Bosch is rijk aan debatten, dialogen, lezingen en symposia. DenBoschDebat (#DBDB) coördineert deze initiatieven. DBDB maakt daarmee kwesties toegankelijk voor het publiek. Vanaf 6 augustus lanceren 5 initatiefnemers een bijzondere website (www.denboschdebat.nl) waar centraal AL hun activiteiten terug te vinden zijn en onderwerpen, overstijgend aan ieders programma, aan elkaar gekoppeld worden. DBDB is natuurlijk ook via Twitter te volgen: @denboschdebat.

Zie artikel 'Verkoop Koudijs rond, weg uit 't Zand' dd.30 juni 2008.