Joke van Erp: Reiservaringen naar Compostela in boek

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2013 | Gewijzigd op: 01-09-2013
Joke van Erp legde in het boek 'Pad over de Horizon' haar reiservaringen van een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella vast. Die voettocht van 3200 km ondernam zij tussen maart en augustus dit jaar met een goed doel: ondersteuning aan het Rosmalense Hospice De Duinsche Hoeve, zodat daar nog heel lang medemensen
de laatste dagen van hun leven kunnen vieren, zoals zij zelf toelicht. 'Het was een avontuurlijke tocht van ruim 3200 km, gedurende bijna 6 maanden, met 15 kg op mijn rug dwars door Europa. Ik heb op die tocht vele momenten van vreugde en geluk doorgemaakt, maar ook van verdriet een eenzaamheid.'

  Een verslag van een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.
Auteur van 'Pad over de horizon', Joke van Erp.

In het dagboek van een pelgrim neemt Joke de lezer mee op weg naar een beroemde bedevaartplaats, vertelt over haar route, en deelt haar belevenissen en vaak bijzondere ontmoetingen met hen en vertelt ook over de ontstane vriendschappen. Daarnaast staan er veel overnachtingsadressen in(réfugés en auberges), die gelegen zijn op de route en geeft zij vele bruikbare tips voor toekomstige pelgrims. Het dagboek roept ook mooie herinneringen op bij degenen die de tocht eerder ondernamen.

Joke heeft haar dagboek opgedragen aan haar meder Cisca van Erp-van de Ven, die een halfjaar voor haar geplande vertrek ongeneeslijk ziek bleek en werd verzorgd in de Duinsche Hoeve. Meer info:  www.padoverdehorizon.nl.

Joke van Erp  *Rosmalen, 14 maart 1956, werkte voorheen op de  Binkhorst [Cello] in Rosmalen, maar runt al 13 jaar, met Marco Jans, een hondendagopvang ‘Heen en Terug’ in Rosmalen.