Complex Antoniegaarde viert 10-jarig jubileum

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2013 | Gewijzigd op: 05-09-2013
Op dinsdag 10 september is het tien jaar geleden dat Park Antoniegaarde (gelegen aan de Zuid-Willemsvaart) werd geopend. Dat is reden voor de Van Neynselstichting, die de zorg van de oudere bewoners op zich heeft genomen, voor een feestje. Op het programma staan o.a. optredens van Hans Tervoort en rodeo-dansers en een buffet.

Complex gelegen rond een binnentuin met als markant punt de gevel en toren van de oude St. Antoniuskapel.

historie bejaardenhuis Antoniegaarde later verzorgingshuis
Het woonzorgcentrum, onderdeel van Van Neynsel, staat op dezelfde plek als waar het ‘oude’ Antoniegaarde heeft gestaan. De bouw daarvan begon in 1955 en de officiële opening vond op 25 juli 1958 plaats. Deze plek is in Den Bosch dus al jaren verbonden aan ouderenzorg. De naam van Antoniegaarde is verbonden aan het verleden. Een van de gasthuizen die Den Bosch kende was het Sint Antoniusgasthuis en stond op dezelfde plek als het huidige Antoniegaarde. De naam van Antoniusgasthuis was afkomstig van de kapel, die nu prachtig is verweven in het nieuwe Antoniegaarde.

Antoniegaarde verving in 1956 het Leonardus- en Annagesticht, dat gelegen was op de hoek Hinthamerstraat /St.Jozephstraat.

De sloop van Antoniegaarde gebeurde in 2001 en de nieuwbouw vond in 2002 -2003 plaats met een oplevering in de zomer van 2003. [Aannemer bouwbedrijf Hoedemakers]