Bewoners Boschveldweg willen meer dan alleen nieuwe bestrating

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2014 | Gewijzigd op: 12-09-2014
Eerder kwam al de Boschveldboulevard in het nieuws. Een teken dat daar iets aan het veranderen is. Een minimale wens van de bewoners van de Boschveld en de SintStratenbuurt is een herbestrating van de weg. De bewoners van deze stille en verscholen weg, die het station met de Veemarktweg en de Verkadefabriek verbindt, willen meer. Ze zouden er ook graag een nieuwe verlichting zien zoals dat hoort bij een Boulevard.
Er is dan ook sprake van een totaal concept. In die ontwikkeling heeft de bewonersgroep kontakt gelegd met het Community Art project van de Muzerije.Op die manier is hier sprake van een bijzonder project. Bijzonder vanwege de samenwerking met de Muzerije, die de vraag van de bewoners verbindt met Kunst en Cultuur. Daarmee is het één van de eerst projecten die valt onder de noemer “Community Art Brabant”.
 
In het openingsweekend van de WII  [19, 20 en 21 september 2014] toont de bewonersgroep op  Boschveldweg 471 [Stichting Wave Of Tomorrow (WOT)] het bestratingvoorstel met voorbeelden van lichtmogelijkheden en -ontwerpen voor en door de wijkbewoners.
De buurt wordt gevraagd actief mee te denken en te reageren op de voorstellen. Ook bezoekers en professionals in de Willem II kunnen hun ideeën over de Boschveldboulevard spuien.

Zie ook de site van de Muzerije met name  de aanpak van de Boschveldweg