Grootste viering 132 jaar Oeteldonksche Club

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-05-2014 | Gewijzigd op: 03-05-2014
Centraal, in de breed opgezette viering ‘bij gelegenheid van 132 jaar Oeteldonksche Club, staat de speciaal geconstrueerde ’kathedraal’ op de Markt, waarin van 1 t/m 11 oktober 2014 de festiviteiten plaatsvinden, zoals het muziekspektakel ‘Bosch Mysterie’ de musical Vrimd Vollek over de vloer’, nog een Promnacht, een wandeltocht en een scholenmiddag. Die viering wordt samengevat onder het motto: een ‘Miraokuls Spektaokul’.
De activiteiten zijn gratis om een zo groot mogelijk publiek kans te geven de viering bij te wonen. Maar als er te weinig plaatsen in de tent zijn dan kan men de spektakels via beeldschermen volgen.

Jeroen Boschjaar
De opzet, organisatie en de medewerking van zoveel vrijwilligers heeft een zo'n grote omvang dat dit evenement waarschijnlijk  in 2016 [Jeroen Boschjaar] een voortzetting krijgt, aldus minister-president van de Oeteldonksche Club Sander van de Gevel.

De 'Kathedraal', die begin oktober 2014 tijdens de feestweek van 132 jaar Oeteldonksche Club op de Markt kom te staan.
 

Er is ook nog een reünie en een ontvangst van buitenlandse carnavalsverenigingen.
Het wordt een groots feest, dat bijna 7 ton kost, waarin de gemeente en de stichting Jheronimus Bosch 500 en de OC bijdragen. Van bedrijven, die op een businessnight worden uitgenodigd, wordt ook nog het e.e.a. verwacht.
Panden om de Markt zijn in die feestweek aangelicht.