Oeteldonkse stadsgezichten

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-02-2014 | Gewijzigd op: 21-02-2014
Bericht Grote vlaggen feitelijk niet toegestaan  bericht dd. 20 februari 2014.
De gemeente  staat eigenlijk geen grote, meters brede vlaggen toe. Het ophangen van deze joekels boven de Snellestraat valt wel op. Yves Mommersteeg, van onder meer Le Bateau, heeft er uren zwaar werk aan gehad.  Maar de brandweer heeft om veiligheidsredenen de versiering afgekeurd.  Doordat de gemeente, die volgens Yves zich heel  tolerant opstelde, te laat was met een verbod wordt de Oeteldonkse driekleur dit jaar nog gedoogd.

>>> De vlaggen plaatsen in ieder geval dat flutgedoe met tientallen fietsvlaggetjes, die vaak in Bossche straten hangen, in het niet.

Enorme Oeteldonkse vlaggen sieren de Snellestraat.
foto © paul kriele, 19 februari 2014.
 

Bericht 19 februari 2014 Opvallende Oeteldonkse stadsgezichten
Opvallend zijn dit keer enkele stadsgezichten. We bedoelen daarmee dit keer aangeklede gevels.

Opvallend is dat eindelijk enkele ondernemers met name in de Snellestraat, in plaats van die lullige fietsvlaggetjes, om ze zo maar te noemen,  loeiers van rood-wit-gele vlaggen hebben opgehangen. Dat initiatief van horecaman Ives Mommersteeg krijgt hopelijk [en node] navolging. 

-Links: Van Lanschot op de Hooge Steenweg: tegenwoordig  panden van  Groenewoud [Built to Build]. Een decoratie die afwijkend en daardoor zo opvallend is.
Bouwbedrijf Hoedemakers gaat hier de kozijnen en de voegen in de gevel vernieuwen.

- Rechts onder: De Karrenstraat 1-3, met de etages boven de Carrousel van Geoffrey  Groenewoud.
Op de gevel wat carnavalsgedoe rond een bouwval die eindelijk gerestaureerd wordt..  

-Links onder Snellestraat.:
Een stevige aanpak van een carnavalsversiering in de Snellestraat, een initiatief van Ives Mommersteeg. Eindelijk geen flutvlaggetjes meer
.

foto's © paul kriele, 19 februari 2014.

Nog steeds hangen er  -ook dit jaar weer - [provincie-] vlaggen  in de straten zonder loodstrip er aan. Dat slaat  dan bij ontij letterlijk als een vlag op een modderschuit....

Terug naar boven