Hertog Hendriksingel: Huisje Fermate gestript

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-01-2018 | Gewijzigd op: 17-01-2018
Fermate gestript.
Momenteel, januari 2018, is Kapteijns sloop-en grondwerken, bezig het huisje Fermate op Hertog Hendriksingel 7 te strippen. Nu, 16, 17en18 januari 2018 is het dak aan de beurt.

Hertog Hendriksingel 7 wordt
door Kapteijns sloop-en grondwerken ontkleed.


foto's © paul kriele,  17 januari 2018.

Bericht va 28 december 2017 Ingrijpende verbouwing van Fermate op Hertog Hendriksingel 7 gestart.

Onder architectuur van BoschveldReset Architecture  [Mathijssen en Lavrijssen] is Ton van Uden Bouw en Onderhoud, begonnen met een ingrijpende verbouwing van het huisje gelegen in de knik van de Hertog Hendriksingel [7]. Daar biedt deze voormalige woning van notaris Dick van Son uitzicht op het Bossche Broek. 
Het gaat om de aanbouw van een nieuwe serre/ loggia aan de zuidkant, nieuwe ramen [indeling] en een interne herschikking en aanpassing van ruimten. Naast uiteraard eigentijdse sanitaire voorzieningen, keukenirichting en ict-aanleg. Kapteijns verzorgt de grondwerken.

Hertog Hendriksingel nr. 7
De huidige situatie van het idyllisch gelegen
landhuisje aan de Hertog Hendriksingel 7.foto 's © paul kriele,  28 december 2017.

 
 
Start verbouw van mooist gelegen en duur verkocht huisje op Zuid

Bericht van 27 december 2016 Mooist gelegen huisje voor 1,5 miljoen verkocht.
Op Zuid, op de punt van de Hertog Hendriksingel met Het Bossche Broek, is het meest ydillisch en panoramisch gelegen huisje dat bewoond werd door oud notaris Dick van Son voor € 1,5 miljoen verkocht. Onder voorbehoud,  zegt de makelaar De Koster op Funda.

   .
Hertog Hendriksingel 7
verkocht voor € 1,5 miljoen.

Het idyllisch gelegen pandje biedt
wijds uitzicht over het Bossche Broek. 

foto's © De Koster makelaars
 

Er volgt een uitgebreide beschrijving en er wordt ook nog bijgezet dat een stuk grond van de gemeente wordt gehuurd.
en er wel het e.e.a. aan moet worden verbouwd.  Maar dan nog: een rustiger punt met een dergelijk vergezicht is er nauwelijks .
Notaris Louis van Son vertelt dat hij op verzoek van de neuroloog -na een herseninfarct -het dringend verzoek kreeg naar een moderne woonvoorziening met zorgmogelijkheid te verhuizen. Dat betekende voor Louis, die in januari 86 wordt en zijn vrouw 80 jaar is, een grote omwenteling in hun leven.  'Ik vind het  na ruim dertig jaar op de singel gewoond te hebben erg jammer, maar er zat niets anders op,' vertelt de oud notaris die een praktijk had op de Parade. 
Het is uiteindelijk De Leyhoeve in Tilburg geworden dat net twee jaar bestaat.

Dick van Son ontving elk jaar tientallen brieven van kandidaten voor het huis dat in 1952 voor W. Bouman werd gebouwd. 
Van Son: 'Er zat ook een persoon bij die elk jaar met kerstmis een kerststuk liet bezorgen. Je snapt wel waarom ! Maar vreemd genoeg zat hij niet bij de bieders op het huis.' 
Van Son, die aan het infarct kleine probleempjes met de spraak en het geheugen heeft overgehouden, stelt het verder goed. Het echtpaar woont nu al drie maanden in de Leyhoeve en het bevalt hen er prima.  Maar het was wel even wennen !Terug naar boven