Villa van wijlen Gé Keser Hertog Hendriksingel in restauratie

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2020 | Gewijzigd op: 16-09-2020
Villa van voorheen Gé Keser aan Hertog Hendriksingel 1. De tuin, gezien vanaf de Pettelaarseweg, die toch al riant was, wordt door LTMbouw omgevormd tot stadsparkje.
foto © paul kriele, 16 september 2020.


Bericht van 12 september 2020: Villa van wijlen Gé Keser Hertog Hendriksingel in restauratie

Villa Hertog Hendriksingel 1, ooit Frans Consulaat, dat voorjaar 2020 voor €2.875.000 van eigenaar
wisselde, verkeert monenteel  in de fase van restauratie en verbouwing
. foto's © paul kriele, 12 september  2020.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De markante en monumentale villa van wijlen Gé Keser op de hoek Pettelaarseweg-Hertog Hendriksingel wordt verbouwd en gerestaureerd. Het pand dat dateert van rond 1960 is een ontwerp van architect W. A. M. van der Ven uit Velp met medewerking van St. S. van der Zee.
Het perceel is gebouwd als Frans consulaat met als eerste bewoner de Franse consul mr. J.B. Hengst. Meer recent werd Gé en José Keser de bewoner.
De oudste Guus en wijlen Marianne en wijlen Gé Keser is, resp. waren kinderen van Guus Keser sr.. Deze Guus was de grondlegger van de schrijfmachinezaak op Snellestraat 52, tegenwoordig restaurant Le Bateau. Later gevestigd in het pand in de Kerkstraat waar later de speelgoedzaak Bart Smit in kwam. Nu twee heren modezaken.
De 86 jarige Guus jr. broer van wijlen Gé, heeft ooit de voorganger van restaurant Lux opgezet, dat toen De Koets heette. Gé Keser was eerst in dienst bij Jes van Rixtel, personeelschef bij Keser uitzendbureau en heeft later zelf  het uitzendbureau Van den Boom opgezet. Dat vervolgens verkocht werd aan wijlen Geert van de Ven van Appèl.
Het perceel op Hertog Hendriksingel 1 werd op 13 maart 2020 voor€2.875.000 aan de Dungense Dave van der Loo [50 jaar] van de Woudseweg verkocht.