Afsluiting groot onderhoud 31 woningen op Zuid

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2020 | Gewijzigd op: 17-09-2020
Brabant Wonen en bouwbedrijf Hazenberg en Rendon trakeerden woensdag 16 september 2020  bewoners van de Karel de Vijfdestraat, de Maximiliaanstraat  en de Karel de Stoutestraat  rond de oplevering van hun woning. Die viering betekende namelijk de afsluiting van een  intensive aanpak van hun woningen die  gasvrij zijn gemaakt of daartoe zijn voorbereid.
De afsluiting werd gevierd of met pizza's  op de bouwplaats aan de Maximiliaanstraat, of er werden aan huis pizza's bezorgd door wethouder Roy Geers, vestigingsmanager van Rendon Eindhoven,  Mark van Eert en directeur Ingeborg Verheijen van Hazenberg.
Bezoekje van wethouder Roy Geers [m] en Rob Bogaarts van Brabant
Wonen aan bewoners op Zuid bij de afsluiting van het renovatieproject.

foto ©  photo prestige, edwin van zandvoort

Dat het een fikse klus was, zoals Rob Bogaarts vertelde, bleek wel dat de bewoners weken herie en stof moesten verduren.
Er werden nieuwe kozijnen geplaatst,  een warmtepomp aangebracht als de cv-ketel vervangen moest worden  en ook werden oude badkamers, keukens en toiletten door nieuwe vervangen en mechanische ventilatie aangebracht en het dak geïsoleerd en met nieuwe pannen bedekt. .
 
Met dit project op Zuid is het eerste grote renovatieproject afgerond. De gemeente heeft als streven om haar woningvoorraad in 2050 volledig  energieneutraal te hebben. Dus ook o.a. gasvrij te zijn gemaakt en te zijn gerenoveerd  [geïsoleerd]