Bewoners van Zuid maken keuze bij aanplant van 97 bomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2021 | Gewijzigd op: 05-10-2021
De gemeente plant op Zuid tussen november 2021 en maart 2022 97 bomen over 26 locaties. De plekken zijn aangewezen door bewoners. Bomen brengen niet alleen groen en sfeer in de straat, ze houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte.

Vanwege klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig. Wethouder Mike van der geld (Energie en Klimaat): “Mooi om samen met bewoners te bepalen waar er extra bomen komen, zij kennen hun buurt immers het best”.
De keuze is met wethouder Mike van der Geld door bewoners gemaakt samen met leerlingen van KC De Vlindertuin. Er zijn  349 suggesties voor 59 locaties ingediend. De gemeente heeft er 26 uitgekozen.Er wordt nog een manier van aanplant met de bewoners en kinderen bedacht.
De boomkeuze is sierappelbomen, krentenbomen, lijsterbessen en bijenbomen. Deze bomen bloeien op verschillende tijdstippen in het jaar en zorgen zo voor meer kleur in de wijk. Daarnaast zijn ze, zowel in het voorjaar als in de nazomer een belangrijke voedingsbron voor vogels en insecten. Voor overzicht zie www.s-hertogenbosch.nl/nieuwebomen 


Bericht van 28 mei 2021 Bewoners op Zuid mogen locaties aanwijzen voor de aanplant van bomen.

Tot 1 augustus 2021 kunnen de bewoners van Zuid hun wensen voor de locatie waar zij extra bomen willen planten aan de gemeente doorgeven. Het sluit aan bij het streven van de gemeente naar verduurzaming /klimaatbestendig]  door meer vergroening, aldus wethouder Mike van der Geld.
Die aanplant gebeurt dan vanaf oktober 2021 tot april 2022.Bomen  brengen naast groen ok sfeer in de straten ze houden water vast en geven beschutting tegen de warmte. Ook zijn ze nodig voor dieren [insecten en vogels]. 
De aanpak was vorig jaar in de wijken Muntel en De Vliert al een succes. Daar werden toen 72 nieuwe bomen geplant.