Krakers Wagnerlaan kiezen eieren voor hun geld

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2010 | Gewijzigd op: 24-02-2010
De vijf krakers die sinds december 2008 de verlaten villa op Wagnerlaan 15 bewonen, kiezen, na een verloren kort geding, eieren voor hun geld. Vier zijn er al opgestapt en Jochem is zijn bullen aan het pakken.
De vijf verloren een kort geding dat op 17 februari 2 010 speelde en waarin de rechter de eigenaar Jeroen van Waarden in het gelijk stelde. De krakers konden de rechter niet overtuigen dat de woning toen niet bewoond was.

Het hoekperceel Wagnerlaan Mozartsingel.

foto's © paul kriele, 24 februari 2010.
De verlaten en verloederde villa op Wagnerlaan15 die volgens de eigenaarJeroen van Waarden in december 2008 bewoond werd, maar de krakers beweren het tegendeel.

Het pand ligt in het sjieke deel van de Bossche wijk Zuid. Het staat er verlaten en verloederd bij. Het lijkt wel oorlog. Ook het interieur heeft niets dat duidt op een bewoonde wereld. Een deel van de begane grond is afgeschermd voor bewoning om het er behaaglijk te maken, een plafond in de hal lekt. De tuin is een puinhoop.
De krakers zijn via de deurwaarder [advertentie dd. 23 februari 2010]  gesommeerd het pand vóór 1 maart 2010 te verlaten anders wordt 'de sterke arm' ingeschakeld. Dat is de uitspraak van de rechter in kort geding [dd.17 februari 2010]. 

Vijf krakers namen in december 2008 bezit van het grote pand op de hoek Wagnerlaan/Mozartsingel. Volgens hen leek niets toen op bewoning er was noch in de keuken noch in de koelkast iets van een huishouding te merken. In de slaapkamers stonden zelfs geen bedden.
Maar Jeroen van Waarden stelde voor de rechter het tegendeel en liet aan de hand van een aannemerscontract  en een planning zien dat er sprake was van een aanstaande verbouwing.

Jochem: 'In die anderhalf jaar heeft Van Waarden geen enkel contact met ons gelegd en ging niet in op onze verzoeken. Ook niet toen het kort geding speelde. Pas toen wij aankondigden in Hoger Beroep te gaan meldde hij zich, blijbaar bang om dat Hoger Beroep in te gaan,' aldus woordvoerder Jochem.

Het pand is inmiddels door vier van de vijf krakers verlaten. Zij hebben een kraakpand gevonden in Wijbosch bij Schijndel. Jochem verkast met zijn bullen, die hij aan het inpakken is, naar kamers bij een vriend elders in de stad.
Per 1 maart 2010 moet het pand leegkomen. Dan kan de aannemer beginnen met de sloop voor nieuwbouw, zoals Van Waarden aankondigde.
zie ook artikel Wagnerlaan 15 gekraakt

Terug naar boven