Bij 40 jaar serviceflat De Pettelaer: vlag in top

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2014 Vandaag, maandag 13 januari 2014, werd  door wethouder Jan Hoskam de nieuwe vlag van de serviceflat De Pettelaer aan de Senecalaan gehesen. Dat gebeurde vanwege twee gedenkdwaardige momenten: de afronding van de renovatie van de buitenzijde van de flat en het 40-jarig bestaan van de eerste Bossche serviceflat op Zuid.
Tien jaar geleden werd het interieur van de flat opgeknapt en aangepast aan de tijd.

Rechts wethouder Jan Hoskam hijst de nieuwe vlag van de serviceflat De Pettelaer op Zuid, die 40 jaar bestaat en onlangs de renovatie aan de buitenzijde afrondde.
Op de foto vlnr gedeputeerde Bert Pauli, penningmeester oud-D66 wethouder Jan van Berkom, de voorzitter van de serviceflat De Petteaer Toot Tempelman en wethouder Jan Hoskam.

foto © henk van esch, 13 januari 2014.

De renovatie, die bestond uit de isolatie van dak en gevels, en het aanbrengen van nieuwe aluminium puien met dubbele beglazing, kon financieel worden gerealiseerd doordat de btw op arbeid van 21 naar 6% was gezakt en het bestuur van de serviceflat van de gemeente een 'milieusubsidie' verkreeg van € 150.000.

Na afloop werd de gebeurtenis door de eigenaren  van de appartementen gevierd met warme chocolademelk en soesjes. Daarbij was ook de gedeputeerde Bert Pauli aanwezig.