Symposium: ' Carnaval sociaal kapitaal van Brabant'

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2013 | Gewijzigd op: 11-10-2013
Op zaterdag 9 november 2013 vindt in het Provinciehuis een symposium plaats over de betekenis en de waarde van carnaval voor de provincie en de gemeenschap. De discussie onder de titel ‘Vastenavond / Carnaval, sociaal kapitaal van Brabant’, maakt onderdeel uit van het tweejaarlijks Erasmusfestival.


Het carnavalsfeest kent in Brabant [zeker voor Den Bosch, Breda en Bergen op Zoom], een lange geschiedenis. Met name in de 19e en vooral de tweede helft van de 20e eeuw heeft de verbreiding een hoge vlucht genomen. De impact die dit feest heeft op nagenoeg alle facetten van de lokale gemeenschappen is nauwelijks te overschatten.
Goedaardige maar niet mis te verstane scherts volgt op kritische wijze de dagelijkse gang van zaken. Waar kun je beter elkaar onverbloemd de waarheid vertellen dan in een open democratische samenleving. De laureaat van het Erasmusfestival 2013, de Duitse filosoof en socioloog, Jürgen Habermas, heeft zich daar steeds sterk voor gemaakt.

Vastenavond / Carnaval, sociaal kapitaal van Brabant’
Onder deze titel organiseert de Brabantse Carnavals Federatie, in samenwerking met de Provincie en het Erasmusfestival het symposium, waar sprekers en performers aspecten hiervan voor het voetlicht zullen brengen.
Info via www.brabantsecarnavalsfederatie.nl.