Geen exact bewijs voor dood 91-jarige bewoonster De Taling

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-02-2015 | Gewijzigd op: 25-02-2015
Het Openbaar Ministerie, dat ism de politie Oost-Brabant onderzoek deed naar de toedracht van het overlijden van de 91-jarige mevrouw Snijders, bewoonster van De Taling, die door een zogenaamd letsel van buitenaf* in het Jeroen Bosch Ziekenhuis werd opgenomen en aldaar voelrdde, stelt dat er geen strafrechtelijk onderzoek zal plaatsvinden, aldus een persbericht van het OM.
Het betreft  mevrouw Snijders die door het personeel in mei 2013 naast haar bed in een plas bloed werd aangetroffen.
Bij de lijkschouwing werden bij de bejaarde vrouw een gebroken nekwervel, een gebroken neus en vier gebroken ribben vastgesteld. Ook had ze twee blauwe ogen, vier hoofdwonden en verwondingen aan de knie, polsen en scheenbeen. 
 

Het Ministerie besluit dat door het ontbreken van bewijs van een concrete verdachte, die strafrechtelijk verwijtbare betrokkenheid zou kunnen worden vermoed. Er volgt daarom noch een strafrechtelijk onderzoek noch zal iemand worden vervolgd.

*De vrouw was in het ziekenhuis opgenomen nadat zij enkele dagen ervoor gewond naast haar bed was aangetroffen door twee nachtverzorgers van het woonzorgcentrum De Taling.
Uit sectie is naar voren gekomen dat het overlijden veroorzaakt is door een aantal ziekelijke aandoeningen. Er kon niet worden vastgesteld of de geconstateerde letsels tot die ziekelijke aandoeningen hebben geleid, of dat die ziekelijke aandoeningen het letsel met de dood als gevolg hebben gehad. 
Uit het politieonderzoek zijn geen aanwijzingen voor betrokkenheid van derden naar voren gekomen, hoewel dat ook niet kon worden uitgesloten.
De nabestaanden zijn van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Bericht uit De Telegraaf: Val uit bed onjuist  dd.19 mei 2014.