Expo van studenten Oude Schilderkunst in Culturele Bazaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2014 | Gewijzigd op: 13-06-2014
Vrijdagavond 13 juni 2014, in de vooravond is de opening van een expositie van studenten van de opleiding Oude Schilderkunst, die tegenwoordig de Academie voor Kunst & Ambacht heet, in de Culturele Bazaar in de St.Jorisstraat.
De expositie is zodanig ingericht dat er een oriëntatie en kennismaking ontstaat met dit oude ambacht.
Op een kwetsbare muur, die grenst aan de voormalige veilinghal, waarover nogal wat te doen is geweest, is een fresco aangebracht. Eerder werden al fresco's aangebracht in de Triniteitstraat, in de Jeroen Boschtuin en in de Schildersstraat.

De opening is tweeledig: het onthullen van dit enorme fresco, door studenten tweede jaars en een performance van The Therapists.
Zie ook de site van de academie die gevestigd is in de Henri Bayensstraat in Hintham.
Vertrek uit Den Bosch
Maar.. De opleiding Academie voor Kunst en Ambacht verhuist naar Utrecht en Nijmegen.  'Den Bosch,' zegt zegt Stofferus is voor de Randstad te ver weg.  Stofferus verwacht na de verhuizing meer studenten te kunnen aantrekken en wil zijn opleiding naar een HBO-niveau verhogen.

   -Rechts: Twee wanden van de expositie met rechts  boven de 'proefmuur, 'waarop met beginnende technieken van de Opleiding Oude Schilderkunst zijn te zien. Op deze foto praat docent Lukas Stofferus [r.] met de pers.
-Boven: Het fresco van 6x8 meter van de tweede Jaars
.

foto's © paul kriele, 10 juni 2014.