Update 'Scheur in riool Acaciasingel/ Rioolbuis in week 46 gerepareerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2019 | Gewijzigd op: 06-11-2019

Riolering weer gemaakt in week 46
In week 46 zal de rioolbuis tussen de Geulweg-Acaciasingel zij hersteld. Dat zegt de gemeente tegen een redacteur van het Brabants Dagblad. Dan is een nieuwe persleiding aan de oude persleiding gemonteerd. 

Update van bericht hieronder [dd.1-10-2019] Aanleg noodriool Acaciasingel 
Afgelopen dinsdag werd een noodriolering aangelegd vanwege een scheur in het riool (Acaciasingel). Rondom de riolering is zand weggespoeld. Ook onder een rijstrook van het wegdek van de Merwedelaan. Uit voorzorg sluiten we daarom deze rijstrook vanaf de rotonde af tot aan de overzijde van de brug.
Update riolering
Door het aanleggen van de noodriolering is afpompen niet meer nodig. Er rijden daarom geen tankwagens meer. Reparatie Voor het aanleggen van een definitieve riolering is het nodig om eerst meer ruimte onder de brug te maken. Hiervoor halen we de oeverbescherming (betonplaat) onder de brug weg. Afsluiting Een rijstrook over de brug richting de Lagelandstraat (oostzijde) wordt afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers en fietsers moeten via de overzijde hun weg vervolgen. Gemotoriseerd verkeer rijdt vanaf de rotonde op de linkerrijstrook richting Lagelandstraat. Duur werkzaamheden Het is niet bekend hoe lang de werkzaamheden precies duren. Houd er rekening mee dat de werkzaamheden voor de definitieve oplossing minimaal twee weken duren.

Bericht van 1 oktober 2019 Scheur in  rioolleiding Acaciasingel
Scheur in riool ter hoogte van Acaciasingel 
Door een scheur in het riool ter hoogte van de Acaciasingel is de afvoer van het rioolwater dinsdag 1 oktober 2019 stopgezet. Daarom wordt het rioolwater tijdelijk afgepompt vanaf de Geulweg. Tankwagens rijden af en aan om het riool leeg te pompen. Dit duurt minimaal 24 uur.
Onder de brug aan de oever van
de Aa is een rioolbuis gesprongen
.

Afvoeren rioolwater/ Noodleiding
Voor de afvoer van het rioolwater zetten we tankwagens in. De tankwagens rijden naar andere plaatsen in de gemeente om het rioolwater in het riool te lozen. Woensdagochtend wordt een begin gemaakt met het aanleggen van een noodriolering langs de waterkant van de Aa.