Extern bureau doet onderzoek naar missstanden bij Weener XL

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2022 | Gewijzigd op: 05-10-2022

Wethouder Marianne van der Sloot zegde dinsdagavond 3 oktober 2022 in de gemeenteraad toe dat er een door een onafhankelijk bureau onderzoek volgt naar de  werkomstandigheden bij WeenerXL. Daar hadden de oppositirepartioje nSP Leefbaar en De Bossche Groenen om gevraagd. De directie, geshockeerd door de opmerking van oud SP-raadslid Ans Lokhoff die in het BD zei:  'Weener XL opdoeken' bood  daarop na een enquete in het bedrijf, een petitie aan aan B&W. waarin zij haar trots op het bedrijf uitte. Bron : Brabants Dagblad, dd.05102022.

Bericht van 29 september 2022  Misstanden bij WeenerXL
Bij WeenerXL zouden misstanden voorkomen. Het Brabants Dagblad bericht al twee dagen artikelen* over deze misstanden op de werkvloer Er zou een sfeer heersen van angst en onrust. Het gaat daarbij om uitbuiting, vernedering en schoffering van medewerkers. De sfeer is zodanig verpest dat de gemeente intussen al een vrouwelijke leidinggevende op non actief heeft gesteld.
Bemiddelaar Ben Koot, voorzitter van de stichting Durfhuis, meldt dat mensen zelf niet durven praten en bang zijn hun bang kwijt te raken. Koot zegt ook dat..’ het erop lijkt dat directeur Sjoerd van het Erve niet in de gaten heeft hoe het regime binnen zijn bedrijf opereert’.
Herhaling van eerdere situaties *
Vijf jaar geleden deed zich een vergelijkbare situatie in het bedrijf voor. Daarover werd een zwartboek samengesteld .Die commotie leidde tot vragen in de Tweede Kamer. Maar de gemeente ontkende toen de beroering binnen het bedrijf. Deze keer stelde de gemeente een onderzoek in dat wordt uitgevoerd door twee juristen.
ie bericht van 4 oktober 2016 Misstanden bij Weenergroep 
Extern onderzoek gewenst 
De SP, Leefbaar en De Bossche Groenen pleiten voor een onafhankelijk extern onderzoek. Zij zijn het niet eens met het onderzoek dat twee juristen uitvoeren en daarbij kwetsbare mensen gaan benaderen….
Bron: Brabants Dagblad dd. 28 en 29092022.