Nieuwbouw ‘Sancta Mariamavo’ in beeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2014 | Gewijzigd op: 06-02-2014
Bouwbedrijf Moonen en collegae uitvoerders* zijn druk bezig met de vernieuwbouw en uitbreiding van de Sancta Maria aan de Aartshertogenlaan.
Ingeklemd tussen Pieter Borstraat, Van Voornestraat en Jacob van Oudenhovenstraat, staat er ondermeer de oude gymzaal [zijde JvOudenhovenstr.], die tot aula wordt verbouwd. Staande op het schoolplein, achter het oorspronkelijke schoolgebouw, dat in de jaren 50 en 60 als lagere school diende, is intussen al een nieuwe gymzaal verrezen. Die is met een corridor verbonden met de indertijd aan de Van Voornestraat bij gebouwde klaslokalen.
In de tot aula verbouwde gymzaal [zijde Jacob van Oudenhovenstraat] komen grote ramen tot aan de grond en wordt het oorspronkelijke plafond weer zichtbaar gemaakt.

 
Schoolplein met zicht op achterzijde van het  oorspronkelijke lagere schoolgebouw.
Links op de foto, nog net zichtbaar, de oude gymzaal [ook op rechter foto] aan de Jacob van Oudenhovenstraat,  die tot aula wordt verbouwd.
 foto's © paul kriele, 6 februari 2014.

De oude basisschool aan de Pieter Borstraat is blijven staan. Daar tegenaan komt een extra schoolgebouw voor natuur-en scheikundelokalen, biologie, verzorging en techniek.
 
 De nieuwbouw op het schoolplein: achterin de oude gymzaal die aula wordt en links een nieuw klaslokalengebouw en nieuwe gymzaal.  De nieuwe gymzaal op het schoolplein, die met een corridor verbonden is met het  leslokalengebouw aan de Van Voornestraat.
foto's © paul kriele, 6 februari 2014.


*Participanten bij de bouw zijn: naast Moonen, Lenco Montage, Erib Isolatie, Dit bouwtechniek, Hoeflaken elektra.

Zie ook www.sanctamariamavo.nl


Terug naar boven