Plannen voor wonen en ateliers voor r.k.meisjesschool Geldersedam

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2014 | Gewijzigd op: 27-02-2014
Architect Huib Koman heeft bij de gemeente plannen ingediend om met andere gegadigden de
r.k. meisjesschool op de Geldersedam 29-34 te herinrichten tot appartementen met eventueel bedrijfsruimten, zoals ateliers en kleine kantoren aan huis. Dit concept wordt in de stad al op meer plaatsen toegepast.
Koman wil graag zijn plan, dat de naam Schoolvoorbeeld heeft gekregen, bekend maken en zoekt uiteraard naar kandidaten. Dat de eigenheid van dit schoolgebouw behouden blijft staat voorop.
Koman zoekt naar kandidaten bijv. ook huishoudens die vanwege hun sociale omstandigheid [zorgbehoefte] enkele klaslokalen aan elkaar willen koppelen, maar ook een persoonskunstenaars, die behoefte hebben aan een atelier bij hun woonverblijf.
 De r.k. meisjesschool op de Geldersedam.

foto's © paul kriele, 26 februari 2014.
 

Opvallende details in de inrichting zijn de glas in loodramen, het in stijl van de jaren 30 uitgevoerde trappenhuis en de zgn. ladderramen.
Koman stelt dat een gezamenlijke aanpak de kosten van materiaal en inrichting kan drukken. Met een soort bewonerscollectief heb je geen projectontwikkelaar nodig, zegt de bouwkundige Koman, die onderzoek heeft gedaan naar de bouwkundige staat van het complex en wat de mogelijkheden zijn.

Architect Huib Koman.

Voor 25 april dienen bij de gemeente de plannen voor de aanpak van de r.k. meisjesschool te zijn ingediend. Dat zal dan ook gebeuren door het collectief dat Huib Koman rond zijn plan wil opzetten

Zie ook www.abhk.nl/school